Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Κριτική Βιβλίου “Πλάτωνος περιήγηση” του Σπύρου Μάλλιου

Σε αυτό το μικρό βιβλίο θα δούμε τον Πλάτωνα να επιστρέφει στη ζωή και να συνομιλεί με έναν φοιτητή, έναν καθηγητή και έναν διδάσκαλο.
Μέσα από τις τρεις αυτές συζητήσεις θα ανακαλύψει το πόσο έχει εξελιχθεί η κοινωνία και πόσα σφάλματα γίνονται πλέον στην ελληνική γλώσσα και στην παιδεία των ανθρώπων.
Τελικά για να γίνει κάποιος σοφός δε χρειάζεται τόσα πολλά εφόδια παρά μόνο αγάπη για μάθηση και ουσιαστική θέληση για γνώση.
Μπορεί το βιβλίο να μην έχει πολλές σελίδες, αυτό δεν το κάνει να υστερεί σε ποιότητα. Άλλωστε τα πανάκριβα αρώματα μπαίνουν σε μικρά μπουκαλάκια, όπως λέει το ρητό. Το συστήνω ανεπιφύλακτα σε βαθιά σκεπτόμενους αναγνώστες. Τελικά με τα λίγα γινόμαστε καλλίτεροι, όπως γραφόταν παλιότερα. Η σωστή χρήση των λέξεων έχει απλουστευτεί και έχει θυσιαστεί στην ευκολία του σήμερα. Πολλά συγχαρητήρια στον συγγραφέα, ο οποίος θέλησε μέσα απο το βιβλίο του, να μας δείξει πως θα αισθανόντουσαν οι αρχαίοι ημών προγονοί μας για το σύγχρονο σύστημα της εκπαίδευσης, που αφήνει τα παιδιά χωρίς ουσιαστική παιδεία και γνώσεις.





Βασιλική Διαμάντη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου