Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Ειδικό βραβείο Βιβλιοπωλείων Public στο παιδικό βιβλίο «Απέναντι» των Θ. Παπαϊωάννου και Ι. Σαμαρτζή!

Ειδικό βραβείο Βιβλιοπωλείων Public στο παιδικό βιβλίο «Απέναντι» των Θ. Παπαϊωάννου και Ι. Σαμαρτζή!

Το βράδυ της Τρίτης 24 Μαΐου στο θέατρο Παλλάς, στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποιήθηκε μία από τις πιο ξεχωριστές εκδηλώσεις που αφορούν τον κόσμο του βιβλίου, αυτή των ετήσιων βραβείων βιβλίου Public.

Το Απέναντι, το εικονογραφημένο βιβλίο των Θοδωρή Παπαϊωάννου και Ίριδας Σαμαρτζή απέσπασε ένα από τα δύο ειδικά βραβεία Βιβλιοπωλείων Public! Για το βραβείο αυτό ψηφίζουν οι πωλητές των καταστημάτων Public ανάμεσα σε όλα τα βιβλία που ανήκουν στην κατηγορία Παιδικό Βιβλίο.

Ο Ίκαρος μπήκε στον χώρο του παιδικού βιβλίου το 2012. Έτσι, το να έχουμε ήδη κατακτήσει την καρδιά των βιβλιοπωλών που έρχονται σε επαφή καθημερινά με αμέτρητα βιβλία μας δίνει μεγάλη χαρά.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε πολύ τον Θοδωρή Παπαϊωάννου για την γλυκιά ιστορία του Μέλιου, του σκαθαριού που έχει αγαπηθεί τόσο από τους αναγνώστες, καθώς επίσης, την Ίριδα Σαμαρτζή για την καταπληκτική εικονογράφησή του, αλλά και τον Ορέστη Παπαϊωάννου για την πρωτότυπη μουσική του βιβλίου που συνοδεύει την έκδοση.


Τη βραδιά παρουσίασε ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, και η Καμεράτα – Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου την πλαισίωσε μουσικά με αναπάντεχες διασκευές δημοφιλών κομματιών.

Στο διαγωνιστικό κομμάτι των βραβείων συμμετείχαν συνολικά 150 εκδοτικοί οίκοι, 1.300 συγγραφείς και 2.000 τίτλοι βιβλίων, από τα οποία βραβεύτηκαν συνολικά 14 βιβλία.

Ανανεώνουμε το αναγνωστικό ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά!
 
 
 
 
Απέναντι
Θοδωρής Παπαϊωάννου, Ίρις Σαμαρτζή
Σειρά:
Α' Έκδοση: 2015
Εικονογράφηση:
Ίρις Σαμαρτζή
Σελίδες: 36
Διαστάσεις: 26 Χ 24
ISBN: 978-960-572-080-3

Μετά την μεγάλη επιτυχία του βιβλίου Ανάποδα που σύστησε τον Μέλιο στους μικρούς αναγνώστες, στο καινούργιο βιβλίο του Θοδωρή Παπαϊωάννου ξανασυναντάμε το αγαπημένο σκαθάρι, αντιμέτωπο με μια νέα πρόκληση: Η φίλη του η Μελανή βρίσκεται στην άλλη μεριά του δάσους και τον περιμένει, αλλά για να φτάσει εκεί πρέπει να διασχίσει τον μεγάλο δρόμο!

Πως θα το καταφέρει αυτό; Με το μπλε ποδήλατο; με το βιολετί πατίνι; με αλεξίπτωτο; με μαγικό χαλί; Ε, λοιπόν όλα θα τα προσπαθήσει! Κι ας αποτύχει! Δεν ξέρεις, μπορεί από πολλές αποτυχίες να φτιάχνεται... η τύχη!

Το βιβλίο συνοδεύεται από cd με τραγούδια που έγραψε ο Ορέστης Παπαϊωάννου ειδικά για το βιβλίο. Για να ακούσετε δείγμα των τραγουδιών πατήστε εδώ.
 
 
 
 
O Θοδωρής Παπαϊωάννου γεννήθηκε στις 11-4-1966 στην πόλη Έσσεν της Γερμανίας Αποφοίτησε από την Παιδαγωγική Ακαδημία της Θεσσαλονίκης το 1986. Μένει στην Έδεσσα είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Υπηρετεί στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Έδεσσας. Συγγραφικό έργο: - " Ο έκτος κύκλος" ( Οι Ολυμπιακοί αγώνες των ζώων) Θεατρικό παραμύθι Εκδόσεις Μορφωτική Εστία Καλαμαριάς - " Το ποτάμι που θύμωσε" Θεατρικό -οικολογικό παραμύθι - "Μια Κυριακή στο δάσος" Θεατρικό έργο οικολογικού περιεχομένου "Το μήνυμα του πελαργού" οικολογικό έμμετρο παραμύθι που εκδόθηκε από το ΚΠΕ Έδεσσας - "Ο Πειρατής Σιντόρε- Ντορεσί" εκδόσεις Fagottobooks 2010 έμμετρο παραμύθι για την πειρατεία της μουσικής με ένθετο CD με τέσσερα τραγούδια σε μουσική Ορέστη Παπαϊωάννου
 
 
 
 
 
 
 
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Γραφιστική και Αρχιτεκτονική εσωτερικού χώρου-διακόσμηση στη Σχολή Βακαλό, όπου αποφοίτησε με υποτροφία.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια για την παιδική ζωγραφική και τη δραματική τέχνη στην εκπαίδευση. Συνεργάστηκε με τη Σχολή Βακαλό ως βοηθός καθηγητή στα μαθήματα Σκηνογραφίας, Product Design και Αρχιτεκτονικής διαμόρφωσης εσωτερικών χώρων (2001-2006).

Εικονογραφεί παιδικά βιβλία από το 2004. Βιβλία της έχουν βραβευτεί από τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου κι από τα ΕΒΓΕ, ενώ το 2012 τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο για το βιβλίο του Αντώνη Παπαθεοδούλου «Οι καλοί κι οι κακοί πειρατές». Παράλληλα διδάσκει εικαστικά σε παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου