Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Κριτική Βιβλίου “Ο ιππότης που αγάπησε” της Julia Quinn

Ο Άντονι Μπρίτζερτον, αμετανόητος εργένης και γυναικάς, αποφασίζει ξαφνικά πως ήρθε η ώρα να παντρευτεί. Στη σεζόν του 1814 θα προσπαθήσει να βρει τη γυναίκα, με την οποία θα περάσει το σύντομο, κατά τη γνώμη του, υπόλοιπο της ζωής του. Μόνο που η αδερφή της Εντουίνα Σέφιλντ, Κέιτ, θέλει να του ανατρέψει τα σχέδια. Η Κέιτ τον θεωρεί ακατάλληλο και άξεστο για την αδερφή της. Τι θα γίνει όμως όταν ένα φιλί θα γίνει το γεγονός να ξυπνήσει πρωτόγνωρα συναισθήματα και στους δύο;
Ένα βιβλίο βαθιά μεθυστικό για ρομαντικούς αναγνώστες. Η συγγραφέας ανατρέπει όλα τα δεδομένα της λογοτεχνίας μέχρι τώρα. Τελικά δε χρειάζεται η ηρωίδα να είναι μία καλλονή και να την κυνηγάει όλος ο αντρικός πληθυσμός για να γίνει η αγαπημένη των αναγνωστών. Η εμφάνιση της Κέιτ αρκετά “τσαλακωμένη” σε κάνει να την αγαπήσει, να τη θαυμάσεις και γιατί όχι να τη θελήσεις κολλητή σου φίλη. Ο Άντονι κάτω από μάσκα του αλαζόνα και εγωπαθή βλέπουμε έναν ευαίσθητο και ηρωικό χαρακτήρα, ο οποίος γίνεται ιδιαίτερα αξιαγάπητος και βλέπουμε την ευαισθησία που μπορεί να διέπει έναν αντρα.
Οι χαρακτήρες και οι συμπεριφορές τους παρουσιάζονται με γλαφυρό χιούμορ. Η κοινωνική στήλη της λαίδης Γουίσλνταουν είναι η σπιρτάδα που απογειώνει την ιστορία σε κάθε άνοιγμα των κεφαλαίων.
Το συστήνω ανεπιφύλακτα σε όλες τις ρομαντικές ψυχές αλλά και στους αναγνώστες που θέλουν να διαβάσουν μία όμορφη, ρομαντική και παραμυθένια ιστορία αγάπης. Γέλασα πολύ και ταυτόχρονα συγκινήθηκα. Εξαιρετικής ποιότητας ατάκες από τους ήρωες της ιστορίας, με τις ανθρώπινες φοβίες τους να σε κάνουν να αισθάνεσαι πως οι πρωταγωνιστές είναι οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας και γιατί όχι οι εν δυνάμει φίλοι σου.





Βασιλική Διαμάντη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου