Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018

Κριτική Βιβλίου “Ταξίδι στο Βασίλειο της Φαντασίας 3. Με το Δράκο του Ουράνιου Τόξου” του Geronimo Stilton

Το τρίτο ταξίδι στο Βασίλειο της Φαντασίας τα έχει όλα. Ο Τζερόνιμο, ο Γενναίος Ιππότης, καλείται να σώσει τη Βασίλισσα των Νεράιδων και κατ' επέκταση και το Βασίλειο της Φαντασίας. Η όμορφη μα κακιά και μοχθηρή μάγισσα έβαλε πάλι το χεράκι της. Το Μεγάλο Συμβούλιο του Βασιλείου θα αποφασίσει πώς θα σώσει τη Φλορίντα.
Ποιοι θα βοηθήσουν στη διάσωση της νεράιδας; Θα καταφέρουν να περάσουν αλώβητοι από τις περιπέτειες που θα ζήσουν; Θα κατορθώσουν να κατατροπώσουν και πάλι τη μάγισσα;
Την απόφαση της διάσωσης θα την αναλάβει ο Τζερόνιμο. Αλλά δε θα είναι ο μόνος. Η συντροφιά θα μεγαλώσει και στο πλευρό του Τζερόνιμο θα σταθούν και άλλοι.
Πρώτος θα είναι ο Δυνατόκαρδος, ο τελευταίος των Γιγάντων του Βορρά. Ένας ευγενικός αλλά μοναχικός γίγαντας με καρδιά μικρού παιδιού που έχει ένα μειονέκτημα... αγαπά τα κρεμμύδια και για αυτόν τον λόγο μυρίζει η αναπνοή του συνέχεια.
Επόμενος θα είναι ο Βελανίδης, Βασιλιάς των Ελφ. Κανείς δεν γνωρίζει την αληθινή του αρχική μορφή. Η κορμοστασιά του είναι αρχοντική και τα έχει τη μορφή ενός λευκού ελαφιού με χρυσά κέρατα.
Τη συντροφιά θα απαρτίζει και η Άλις, η Πριγκίπισσα των Ασημένιων Δράκων. Κυκλοφορεί πάντα με το νεραϊδοβιβλίο. Με το ασημένιο της φλάουτο καταφέρνει και δαμάζει τους Ασημένιους Δράκους.
Τέταρτος σύμμαχος του Τζερόνιμο θα είναι ο Παπουτσωμένος Γάτος, ο οποίος είναι ο πρεσβευτής της Χώρας των Παραμυθιών. Του αρέσουν τα ποντίκια αλλά στην προκειμένη περίπτωση θα κάνει υπομονή και δε θα φάει τον γενναίο μας ποντικό.
Τελευταία αλλά όχι ασήμαντη θα είναι η Κοραλλένια. Η Κοραλλένια είναι ένα πλοίο που μιλάει, οργώνει τις θάλασσες και γνωρίζω πως να κρατήσει τη ρότα της διαδρομής.
Και τώρα η νέα περιπέτεια του Τζερόνιμο στο Βασίλειο της Φαντασίας ξεκινάει. Πολλοί οι κίνδυνοι που θα ζήσει όλη η παρέα αλλά ο στόχος είναι σημαντικός.
Στο τέλος του βιβλίου οι αναγνώστες θα έχουν τη χαρά να ανακαλύψουν συνταγές, χειροτεχνίες, κατασκευές και δημιουργικές δραστηριότητες!
Τα μηνύματα που απορρέουν από την ιστορία είναι πολλά. Μερικά από αυτά είναι η αγάπη, η θετική σκέψη, η αντιμετώπιση των δυσκολιών, η έννοια της φιλίας –ακόμη και όταν ο φίλος μας είναι μακριά μας–, η αυτοθυσία, η πίστη, η καλοσύνη και η εσωτερική ομορφιά. Η αγνότητα μπορεί να νικήσει κάθε σκοτάδι αρκεί το εσωτερικό φως που πηγάζει μέσα μας να κατακτήσει τις σκέψεις μας και να φωτίσει τις πράξεις μας.
Ελάτε λοιπόν να γνωρίσετε τον Τζερόνιμο και τη συντροφιά του και να ταξιδέψετε και εσείς σε έναν κόσμο γεμάτο φαντασία, διδάγματα, εμπειρίες και γνώσεις! Η εικονογράφηση είναι πάντα αλληλένδετη με το κείμενο και τα δύο μαζί καταφέρνουν να μαγέψουν τους αναγνώστες, μικρούς και μεγάλους, και να τους αιχμαλωτίσουν στον γλυκό κόσμο της φαντασίας! Δώστε τη δυνατότητα στα παιδιά να αγγίξουν έναν κόσμο αλλοιώτικο και να τα προσφέρετε τα κατάλληλα εφόδια για να γίνουν μελλοντικά υπεύθυνοι πολίτες, ώριμοι άνθρωποι και σωστοί συνάνθρωποι με ήθος και αρχές!






Βασιλική Διαμάντη 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου