Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

Κριτική Βιβλίου “Μια Ζαχαρένια Συνταγή” της Φωτεινής Κωνσταντοπούλου

Ο Ρένος ο Ζαχαρένιος είναι ένας ζαχαροπλάστης πολύ διαφορετικός από όσους γνωρίζουμε. Ζει στα σύννεφα και φτιάχνει γλυκιές λιχουδιές για τους ήρωες των παραμυθιών. Τα τρία γουρουνάκια είναι οι συνεχείς επισκέπτες του.
Εκτός όμως από τους ήρωες των παραμυθιών, ο Ρένος αγαπάει πολύ τους ανθρώπους και θέλει να ετοιμάσει την πιο ζαχαρένια του συνταγή για αυτούς. Θέλει να βάλει μέσα πολλά συστατικά για να δώσει στους ανθρώπους ελπίδα, όνειρα, αγάπη και πολλά άλλα.
Θα καταφέρει ο Ρένος να φτιάξει αυτή τη συνταγή μέχρι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς; Η αποστολή είναι δύσκολη και μόνος δεν μπορεί να τα καταφέρει. Θα τον βοηθήσει κάποιος σε αυτό του το εγχείρημα; Θα προσφέρει χαμόγελα και φαντασία στους ανθρώπους;
Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα θα απαντηθούν κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης.
Πρόκειται για ένα βιβλίο, του οποίου ο σκοπός είναι η αγάπη και η αλληλεγγύη. Η ευτυχία γίνεται αυτοσκοπός του Ρένου του Ζαχαρένιου και αυτό μας διδάσκει και η συγγραφέας μέσω της ιστορίας. Το να δούμε χαμόγελα στα πρόσωπα των συνανθρώπων μας θα μας προσφέρει μία γαλήνη, ηρεμία και ψυχική ανάταση.
Η εικονογράφος, Σάντρα Ελευθερίου, μέσω της μαγείας των εικόνων της, της χρωματικής τους παλέτας και την αστείρευτης έμπνευσής της απογειώνει την ιστορία του βιβλίου.
Στο βιβλίο θα βρείτε τον QR CODE για να ακούσετε δωρεάν την αφήγηση του παραμυθιού εντελώς δωρεάν. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να σκανάρετε τον κωδικό που θα βρείτε στις πρώτες σελίδες του βιβλίου ή να ζωντανέψετε τον Ρένο με την εφαρμογή Επαυξημένης Πραγματικότητας, την οποία μπορείτε να κατεβάσετε εντελώς δωρεάν μέσω της Google Play ή της App Store. Οδηγίες για αυτές τις δύο δυνατότητες θα βρείτε στις πρώτες σελίδες του βιβλίου.






Βασιλική Διαμάντη 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου