Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

Κριτική Βιβλίου “Χριστούγεννα είναι...” της Πολυξένης Βάκου – Σαλωνίδου

Τι είναι Χριστούγεννα;
Όσους και να ρωτήσουμε θα μας δώσουν και από μία διαφορετική ερμηνεία και προσέγγιση.
Στο συγκεκριμένο βιβλίο η μικρή Άννα ρωτάει τη μαμά της τι είναι Χριστούγεννα...
Και οι ερμηνείες κατακλύζουν.


Μόνο που η μητέρα της Άννας δεν μένει μόνο στην έννοια αλλά προχωράει και ένα βήμα παραπάνω, προσπαθώντας να περάσει τα μηνύματα που θέλει. Από τη μία πλευρά είναι η Γέννηση του Χριστού αλλά για να καταλάβουμε όλα αυτά χρειάζεται να ανοίξουμε την καρδιά μας στην αγάπη και να μάθουμε να προσφέρουμε, να δωρίζουμε, να αγκαλιάζουμε τον συνάνθρωπό μας και να του δίνουμε απλόχερα τη φιλία μας.

Καθώς διαβάζουμε την ιστορία της συγγραφέως, Πολυξένη Βάκου -Σαλωνίδου, συναντάμε μία πρωτότυπη και ιδιαίτερη εικονογράφηση από την ίδια. Οι εικόνες αποτελούνται από την τεχνική του κολλάζ. Πολύχρωμες εικόνες, γεμάτες από ζωντανά χρώματα, αναμνήσεις παλαιών χρόνων και σχολικών “εργασιών” προσφέρουν μία μαγεία αλλιώτικη από τις άλλες.
Το κείμενο είναι λιτό αλλά με τα μηνύματα να ακουμπάνε με έναν όμορφο και άμεσο τρόπο τις ψυχές των μικρών αναγνωστών.
Εντός του βιβλίου οι μικροί μας φίλοι θα βρουν μία αφίσα με τους Τρεις Μάγους που επισκέφτηκαν τον Χριστό στη φάτνη προσφέροντάς τον Σμύρνα, Λιβάνι και Χρυσό. Πρόκειται για μία όμορφη έκδοση, η οποία δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά της προσχολικής ηλικίας να μάθουν για τα Χριστούγεννα και να κατανοήσουν το βαθύτερο νόημα αυτών των γιορτών.





Βασιλική Διαμάντη 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου