Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018

Κριτική Βιβλίου “Νύχτες γεμάτες φως” της Σταυρούλας Κάτσου – Καντάνη

Δύο διηγήματα αποτελούν τη συγκεκριμένη έκδοση. Και τα δύο έχουν να κάνουν με τα Δώρα των Μάγων.
Στο πρώτο η ιστορία μας ταξιδεύει πολλά χρόνια πίσω μέσω της αφήγησης ενός παππού προς τα εγγόνια του. Στη γέννηση του Θεανθρώπου, στους τρεις Μάγους και τα Δώρα τους, στον Ηρώδη, στο Άστρο της Βηθλεέμ, στην Παναγία και τον Ιωσήφ.

Στη δεύτερη ιστορία βρισκόμαστε στο σήμερα. Η Μυρσίνη αγαπάει πολύ τη ξαδέρφη της, Μυρτώ. Η Μυρτώ είναι πολύ άρρωστη και όλοι στην οικογένεια είναι ταραγμένη. Τα Δώρα των Μάγων, ο Χρυσός, η Σμύρνα και το Λιβάνι θα γίνουν η ελπίδα για να γίνει καλά η Μυρτώ.
Αλήθεια, ποιοι είναι οι Μάγοι και ποια είναι τα Δώρα τους; Υπάρχουν ή είναι ένα παραμύθι για τους μικρούς μας φίλους; Το αστέρι των Μάγων έχει χαθεί; Η μαγεία των Χριστουγέννων υπάρχει; Τα θαύματα μπορούν να γίνουν;

Στο τέλος του βιβλίου πολλές δραστηριότητες περιμένουν τους αναγνώστες του βιβλίου για διασκέδαση, παιχνίδι και χαρά. Πριν όμως από αυτές θα γνωρίσουμε λίγα πράγματα για τους τρεις Μάγους και τον τέταρτο, για τα Δώρα και για τη μητριά του Μωάμεθ Β' του Πορθητή, ο οποίος κατέλαβε την Κωνσταντινούπολη το 1453 στη δεύτερη Άλωσή της. Έπειτα, ακολουθούν ζωγραφιές, κρυπτόλεξα, αντιστοιχίες και διάφορες άλλες δημιουργικές δραστηριότητες.
Πέραν των ιστοριών που περνάνε σπουδαία μηνύματα όπως είναι η αγάπη, η πίστη, η ελπίδα και η αγνότητα, το βιβλίο αποτελεί σημαντική πηγή γνώσεων και δραστηριοτήτων. Αυτά είναι τα στοιχεία που ο γονέας επιζητά να προσφέρει στα παιδιά του και αυτά που τον κάνουν να επιλέγει τέτοια δημιουργήματα για αυτά! Αξίζει να δώσουμε όλοι τη δυνατότητα στους μικρούς μας αναγνώστες να γνωρίσουν κομμάτια της Ορθοδοξίας, της πίστης και της αγάπης! Χαρίστε στα παιδιά βιβλία και περάστε τα αυτές τις έννοιες και την αγάπη της ανάγνωσης! Κάθε βιβλίο τροφοδοτεί τα παιδιά με σκέψη και τα οπλίζει με τα εφόδια που θα τα κάνουν καλύτερους ανθρώπους, συνανθρώπους και μελλοντικά ενήλικα σκεπτόμενα όντα!





Βασιλική Διαμάντη 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου