Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

Κριτική Βιβλίου “Ημίφως ΙΙ: στην άλλη πλευρά” της Στεφανί Ιακώβου


Μία νέα περιπέτεια μας περιμένει στη συνέχεια της τριλογίας “Ημίφως”. Διαβάζοντας τον υπότιτλο, στην άλλη πλευρά, καταλαβαίνουμε ότι κάτι νέο μας περιμένει.
Η Ρωξάνη βρίσκεται και αυτή εγκλωβισμένη στο Ημίφως και ο Αλέξανδρος νιώθει υπαίτιος για όλο αυτό. Οι τύψεις του τον κατακλύζουν και η ψυχική του κατάσταση επιδεινώνεται. Δίπλα του, όπως πάντα, θα βρεθεί ο φύλακας άγγελός του αλλά αυτό δεν φτάνει. Δεν περίμενε με τίποτα τέτοια εξέλιξη και εκμηδενίζει ο ίδιος τον εαυτό του. Πιστεύει ότι με το να αυτομαστιγώνεται και να αυτοτιμωρείται θα καταφέρει να βιώσει έστω και στο ελάχιστο λίγο κοντά του τη Ρωξάνη.
Μία απροσδόκητη αποκάλυψη θα ταράξει τη Ρωξάνη και θα αναζητήσει απαντήσεις με κάθε κόστος. Η κατάρα πρέπει να λυθεί και όλα να επιστρέψουν στους σύνηθες ρυθμούς. Όπως πάντα σύμμαχοί της θα είναι οι φίλοι της και τα τρία πνεύματα του κάστρου.
Θα καταφέρουν να λύσουν το μυστήριο και την κατάρα; Γιατί τα άλλα πνεύματα θέλουν να την κάνουν υποχείριό της; Γιατί μισούν τόσο πολύ τον Αλέξανδρο; Τι μυστικά κρύβουν και αυτά; Θα υπερνικήσουν τα εμπόδια που θα βρεθούν μπροστά τους;
Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα θα προσπαθήσουμε να ανακαλύψουν διαβάζοντας το δεύτερο μέρος της τριλογίας “Ημίφως”.
Οι ανατροπές, η νέα κατάσταση, η αγωνία, το σασπένς και το μυστήριο κερδίζουν για ακόμα μία φορά το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Το βιβλίο διαβάζεται απνευστί παρ' όλες τις πολλές σελίδες του. Οι νέοι χαρακτήρες που προστίθενται αφήνουν το αποτύπωμά τους και το στίγμα τους στην εξέλιξη της ιστορίας και αν μη τι άλλο είναι συμπαθείς και ενδιαφέροντες.
Δε μαθαίνουμε πολλά σε αυτό το δεύτερο μέρος, πιθανόν για να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη η συγγραφέας, Στεφανί Ιακώβου, και συμφωνώ με αυτή τη σκέψη. Περιμένω, λοιπόν, εναγωνίως το τελευταίο βιβλίο για να κουμπωθούν όλα τα κομμάτια του παζλ και να βρεθώ μπροστά σε μία αποκάλυψη, που σίγουρα θα μου κόψει την ανάσα!





Βασιλική Διαμάντη 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου