Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019

Συζητώντας με τη Βασιλική Κοτλίτσα


Ερώτηση 1η: Ποιος/α είναι ο/η αγαπημένος/η σας συγγραφέας;

Β.Κ.: Πολλοί αγαπημένοι συγγραφείς, θα έλεγα. Μερικοί από αυτούς είναι: Μαντά, Δημουλίδου, Ρώση, Τζιρίτα, Αβραμίδης, Πετρουλάκης είναι οι πρώτοι που μου έρχονται στο μυαλό.


Ερώτηση 2η: Ποιο είναι το πρώτο βιβλίο που διαβάσατε;

Β.Κ.: «Το φιλί του Δράκου», πριν από 15 χρόνια περίπου, ακόμα θυμάμαι κάθε λεπτομέρεια που μου κέντρισε το ενδιαφέρον.


Ερώτηση 3η: Τι σας ώθησε να ξεκινήσετε τη συγγραφή;

Β.Κ.: Κάποιες προσωπικές μου ανάγκες να ελευθερώσω το μυαλό μου, με οδήγησαν στη συγγραφή. Ήταν για μένα μια διέξοδος από την έντονη καθημερινότητα που περνούσα, εκείνο το διάστημα.


Ερώτηση 4η: Πώς θα χαρακτηρίζατε το βιβλίο σας “Η κατάρα του φεγγαριού”;

Β.Κ.: Θα το χαρακτήριζα σαν ένα ερωτικό μυθιστόρημα που δίνει μια νεανική νότα σε όλη τη διάρκεια του έργου.


Ερώτηση 5η: Μέσα στην ιστορία σας ενσωματώσατε προσωπικά βιώματα και γεγονότα;

Β.Κ.: Φυσικά. Είναι το πρώτο μου βιβλίο, το πρώτο μου παιδί. Δε θα μπορούσα να ξεκινήσω την ιστορία αν δε βίωνα η ίδια κάποιες καταστάσεις που θα με οδηγούσαν στο να ενσαρκώσω μια ηρωίδα που μου μοιάζει. Γι αυτό και πιστεύω ότι πολλές γυναίκες αναγνώστριες θα ταυτιστούν με την ιστορία που τους διηγούμαι.


Ερώτηση 6η: Η Βάλια φεύγει από την πατρική της ασφάλεια για να σπουδάσει. Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι για ένα νέο άτομο της επαρχίας να μεταβεί σε μία άλλη πόλη, και δη, μεγαλούπολη για σπουδές ή για ένα νέο ξεκίνημα;

Β.Κ.: Όσο εύκολο να το λες, τόσο δύσκολο είναι στη πράξη! Πιστεύω όμως πως η θέληση και το πείσμα για μια νέα αρχή ξεπερνούν κάθε εμπόδιο που μπορεί να συναντήσεις στο δρόμο σου! Όταν η επιθυμία γι αυτό που θέλεις να κάνεις είναι πιο δυνατή από όλα τα υπόλοιπα συναισθήματα, τότε η κορυφή για το τέλειο αποτέλεσμα είναι μονόδρομος.


Ερώτηση 7η: Η Βάλια θα γνωρίσει διάφορους ανθρώπους. Θα τους εμπιστευτεί και θα πληγωθεί. Γιατί συνεχίζουμε να εμπιστεύομαστε, τυφλά, ανθρώπους παρόλο που μας πληγώνουν; Ποια είναι η άποψή σας;

Β.Κ.: Από προσωπική εμπειρία σε αυτή την ερώτηση θα απαντούσα, πως δεν είναι θέμα εμπιστοσύνης, αλλά θέμα εγωισμού. Φοβόμαστε τη μοναξιά και την ιδέα μη τυχόν και μείνουμε μόνοι. Αλλοιώνουμε το χαρακτήρα μας σε ανθρώπους που δεν έχουν να μας προσφέρουν το παραμικρό και μένουμε μαζί τους από ανάγκη. Αν μπορούσα να δώσω ένα μήνυμα στους αναγνώστες μου με το ερέθισμα αυτής της ερώτησης θα ήταν να αγαπάτε πρώτα τον εαυτό σας και μετά όλους τους υπόλοιπους. Ποτέ μη προσπαθήσετε να χαθείτε σε μια κατάσταση που δεν αλλάζει απλά από συμβιβασμό. Μην αρκεστείτε σε τίποτα λιγότερο από αυτό που αξίζετε.


Ερώτηση 8η: Ένα φεγγάρι θα την καθοδηγεί και οι εμφανίσεις του θα την προειδοποιούν για τα δυσάρεστα που την περιμένουν στη στροφή. Πιστεύετε ότι στη ζωή υπάρχουν σημάδια που μας αποκαλύπτονται συνεχώς και μας προειδοποιούν, μεταφυσικά ή μη;

Β.Κ.: Σίγουρα υπάρχουν σημάδια που μας προειδοποιούν, αρκεί να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά για να τα δούμε. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα βλέπουμε απλά σα θεατές και όχι σαν πρωταγωνιστές.


Ερώτηση 9η: Τι θα θέλατε να πείτε στους αναγνώστες σας;

Β.Κ.: Θα ήθελα να πω, ένα τεράστιο ευχαριστώ για τη πορεία που έχει « Η κατάρα του φεγγαριού» και χωρίς αυτούς το φεγγάρι δε θα έλαμπε ποτέ.


Ερώτηση 10η: Θα θέλατε να μας πείτε μερικά λόγια για το επόμενο συγγραφικό βήμα σας;

Β.Κ.: Φυσικά. Το επόμενό μου έργο έχει και αυτό αρώματα του έρωτα και της πραγματικής- αληθινής αγάπης που μέσα από όλες τις δυσκολίες και τις απογοητεύσεις της ζωής, το αίσθημα του πάθους θα κυριαρχήσει δίνοντας τη θέση του σε ότι κακό και άσχημο θα συμβεί στην ηρωίδα, πολεμώντας ακόμα και την ίδια της τη μοίρα.


Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τη συνέντευξη που μου παραχωρήσατε! Εύχομαι κάθε επιτυχία και καλοτάξιδο το βιβλίο σας!!!





Η Βασιλική Κοτλίτσα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καρδίτσα. Τα τελευταία δώδεκα χρόνια κατοικεί στην Αθήνα. Σπούδασε Διοίκηση Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας. Δεν άσκησε ποτέ το επάγγελμα αυτό, γιατί την κέρδισε η συγγραφή. Μέσα από τις λέξεις αναπνέει, γεννιέται και αναγεννιέται. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια δημιουργικής γραφής από το 2015 μέχρι το 2017 και είναι συντάκτρια του blog loveletters και του έντυπου-ηλεκτρονικού φοιτητικού περιοδικού chill-out.
(2019) Η κατάρα του φεγγαριού, Ελκυστής






Η κατάρα του φεγγαριού
Η Βάλια, ένα κορίτσι από την επαρχία, μεγαλωμένη με όλες τις αρετές μιας οικογένειας μεσαίας κοινωνικής τάξης και με την ατέλειωτη αγάπη των δύο υπέροχων γονιών της, γίνεται ξαφνικά στην ηλικία των δεκαοχτώ χρονών μόνιμος κάτοικος της Αθήνας. Μέσα από αλήθειες, ψέματα, προδοσίες, πάθη, απογοητεύσεις και ανθρώπους που θα σημαδέψουν τη ζωή της καταφέρνει να φτιάξει την επαγγελματική της καριέρα και να φτάσει ένα βήμα πριν το πολυπόθητο όνειρό της. Όμως η προσωπική της ζωή δεν ακολουθεί την ίδια πορεία, καθώς ο Ορφέας, ο Μάριος, ο Δημήτρης και ο Νικηφόρος την οδηγούν σε ένα σκοτεινό μονοπάτι με μόνο σύμμαχο τα συναισθήματά της που γίνονται εμπόδιο σε κάθε απόφαση που καλείται να πάρει. Θα καταφέρει τελικά να βρει την ισορροπία στην αγάπη ή η κατάρα του φεγγαριού θα την ακολουθεί για πάντα;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου