Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

Κριτική Βιβλίου “Ο Τσίκο ταξιδεύει” της Λυδίας Βλάχου

Ο Τσίκο αποφασίζει να φύγει από το σπίτι του για να εξερευνήσει νέους τόπους. Οι γονείς του όσο και αν του λένε ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς, ο ίδιος δεν το καταλαβαίνει, αντιθέτως, τον πεισμώνει ακόμα περισσότερο.
Άραγε τι θα βρει στον δρόμο της περιπέτειάς του; Θα καταφέρει να ανταπεξέλθει από τις εμπειρίες που θα αποκομίσει; Θα επιστρέψει στο σπίτι του;
Πρόκειται για ένα πολύ τρυφερό παραμύθι που μας δείχνει τις περιπέτειες του μικρού Τσίκο που βιάζεται να μεγαλώσει και να φύγει από την οικογενειακή θαλπωρή και την ασφάλεια του σπιτιού του.
Η δημιουργός της ιστορίας, Λυδία Βλάχου, μας προσφέρει μία ιστορία που θα μαγέψει μικρούς και μεγάλους. Με τον δικό της ιδιαίτερο και χαρισματικό τρόπο καταφέρνει να μυήσει κάθε παιδί στον κόσμο της και να το ταξιδέψει στον δικό της τρόπο σκέψης και γραφής.
Αναμφίβολα, όλοι θα απολαύσουν τις περιπέτειες του μικρού Τσίκο και θα δουν στον εαυτό τους πολλά κοινά στοιχεία με τον ήρωα του παραμυθιού. Οι γονείς από την άλλη πλευρά θα μπορέσουν να μπουν στη θέση των ποντικογονιών και στις συμβουλές που θα τους θυμίσουν τον δικό τους τρόπο σκέψης και λογικής.
Η εικονογράφηση ανήκει στην Εμμανουέλα Κακαβιά, η οποία με το χαρισματικό της ταλέντο δένει αρμονικά το κείμενο με τις εικόνες της δημιουργώντας μας την αγωνία που χρειάζεται και ζωγραφίζοντας με την εξαίσια χρωματική της παλέτα τις εμπειρίες του μικρού μας ποντικού.
Διαβάστε το και αναμφισβήτητα θα μαγέψει ακόμα και τον πιο απαιτητικό αναγνώστη! Ανυπομονώ να δω και την πιθανή συνέχεια του παραμυθιού τυπωμένη σύντομα!






Βασιλική Διαμάντη 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου