Σάββατο, 17 Ιουνίου 2017

«Οι Καταρράκτες των Ρόδων» είναι ένα πολυτελές θέρετρο στα Γαλάζια Όρη για τους γόνους καλών οικογενειών, και ταυτόχρονα το σημείο συνάντησης δυο ιστοριών που εξελίσσονται σε διαφορετικές εποχές.
Το 1926, η Βάιολετ Αρμστρόνγκ που πρόσφατα έχασε την δουλειά της και γνωρίζοντας πως  είναι υπεύθυνη για την φροντίδα της άρρωστης μητέρας της, βρίσκει εργασία εκεί χάρη στον φίλο της Κλάιβ. Η καθημερινή της συναναστροφή με τους επισκέπτες του ξενοδοχείου, ανθρώπους της υψηλής κοινωνίας την οδηγούν σε μονοπάτια άγνωστα για αυτήν και στους καταρράκτες συναντά το πεπρωμένο της. Γνωρίζει τον Σαμ ένα νέο άνδρα που όμως είναι αδύναμος από την εξάρτηση του στο όπιο. Όμως την μαγεύει με τους τρόπους του, και ανάμεσα τους αρχίζει μια ιστορία αγάπης, πάθους και πόνου που μπορεί μόνο να καταλήξει σε τραγωδία. Ή μήπως όχι; Το 2014,  η τριαντάχρονη Λόρεν Μπεκ έχει  γεννηθεί και μεγαλώσει στην Τασμανία και έχει ζήσει μια εξαιρετικά προστατευμένη ζωή με την μητέρα τον πατέρα και τον αδερφό της για παρέα. Πρόσφατα ξέφυγε από τον πλήρη έλεγχο της μητέρας της και πιάνει δουλειά στα Γαλάζια Όρη, στο τελευταίο μέρος που ο αποθανών αδερφός της ο Άνταμ ένιωθε ευτυχισμένος. Βρίσκει δουλειά σε μια καφετέρια που ανοίγει με τις ανακαινίσεις του ξενοδοχείου « Οι καταρράκτες των Ρόδων» και γνωρίζει τον υπεύθυνο αρχιτέκτονα των ανακαινίσεων ένα Δανό αρχιτέκτονα τον Τόμας.
Όταν από λάθος μια μέρα ο Τόμας ξεχνάει ένα σημειωμένο κλειδί του ξενοδοχείου πάνω στο τραπέζι της καφετέριας,  η περιέργεια της θα την οδηγήσει στην δυτική πτέρυγα του ξενοδοχείου, όπου θα ανακαλύψει μια στοίβα ερωτικών επιστολών μιας άλλης εποχής, αυτής του 1926 οι οποίες φέρνουν στο φως ένα παθιασμένο έρωτα και ένα τραγικό μυστικό.
Καθώς η Λόρεν ξεδιπλώνει τα μυστικά και το σκάνδαλο που περιβάλλουν την Βάιολετ και τον Σαμ, ανακαλύπτει επίσης  όλη την αλήθεια και τους λόγους  που ο αδερφός της ήταν ευτυχισμένος στα Γαλάζια Όρη, ενώ ταυτόχρονα μαθαίνει ότι αξίζει και η ίδια να ζήσει την πραγματική αγάπη.
Η Κίμπερλυ Φρίμαν με απλή και κατανοητή γραφή, και ένα βιβλίο γεμάτο χαρακτήρες που κερδίζουν την αγάπη και τον θαυμασμό μας ή όχι και μια ιστορία που διαδραματίζεται σε δυο διαφορετικές περιόδους, και διατηρούν την ατμόσφαιρα της κάθε εποχής τόσο ζωντανή μέσα από τις περιγραφές της, με εικόνες και τοπία που ζωντανεύουν την ομορφιά των Γαλάζιων Όρων, συναρπάζει η ερειπωμένη γοητεία του ξενοδοχείου που κάποτε άκμαζε και τα μυστικά που έκρυβε αφθονούσαν…

Συνθέτει δυο ιστορίες που ενώνονται σαν κομμάτια ενός πάζλ και  αποτυπώνει μέσα από την ιστορία της θέματα ταμπού της κάθε εποχής, δείχνοντας τα λάθη  και τις αποφάσεις που παίρνονται θεωρώντας πάντα πως είναι για το γενικό καλό, προσφέροντας μας ένα μοναδικό αποτέλεσμα αναδεικνύοντας όλα τα πρόσωπα της αγάπης…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου