Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

"Η θεωρία του μήλου" Mάριος Κουτσούκος

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΕΝΑΟΝ
Συγγραφέας: Mάριος Κουτσούκος
Τίτλος Βιβλίου: Η θεωρία του μήλου
Σελίδες: 168
Κατηγορία: Μυθιστόρημα
Έκδοση: Ιούνιος 2017
ISBN GR: 978-618-82751-2-6
Tιμή Λιανικής: 10 ευρώ

Περίληψη
Σ’ έναν φανταστικό κόσμο γεμάτο βαριεστημένα μυθικά πλάσματα, που έχουν τα δικά τους προβλήματα και ουδεμία όρεξη να εμπλακούν στην ιστορία μας, όλοι γνωρίζουν ότι η Γη είναι επίπεδη.
Όλοι εκτός απ’ τον Ναρσή, έναν νεαρό, κομματάκι ονειροπαρμένο, με ψευδοεπιστημονικές ανησυχίες. Όταν η παράλογη κι ανατρεπτική ιδέα πως η Γη είναι στρογγυλή, σαν μήλο, καρφωθεί στο μυαλό του Ναρσή, εκείνος δεν θα ησυχάσει μέχρι ν’ αποδείξει την αλήθεια της θεωρίας του.
Παίρνοντας μαζί του τον μόνο υπηρέτη που έχει απομείνει στην έκπτωτη αριστοκρατική του οικογένεια, ένα φλεγματικό γέρο φαταλιστή, θα το σκάσει κρυφά από το σπίτι του για να γλυτώσει από τη μαύρη μοίρα ενός προκαθορισμένου γάμου τον οποίο του ετοιμάζει ο πατέρας του.
Με τις ελπίδες και το θάρρος των αδαών να φουσκώνουν την εφηβική του καρδιά ξεκινά ένα περιπετειώδες ταξίδι προς το άγνωστο, αναζητώντας την ελευθερία και τη δικαίωση της ρηξικέλευθης και απίστευτα προχειροφτιαγμένης θεωρίας του.
Στην πορεία, όμως, η σκληρή πραγματικότητα θα τις βρέξει αλύπητα στα δόντια του ιδεαλισμού του: θα γνωρίσει την κοπέλα με την οποία προοριζόταν να παντρευτεί και θα την ερωτευτεί κεραυνοβόλα -μόνο και μόνο για να μάθει ότι ο έρωτας σχεδόν ποτέ δεν είναι αμοιβαίος και πως εκείνη, όπως άλλωστε επιβάλουν τα κλισέ σε κάθε μοιραίο θηλυκό, «δεν είναι σίγουρη τί θέλει και χρειάζεται λίγο χρόνο για να βρει τον εαυτό της». χρειάζεται λίγο χρόνο για να βρει τον εαυτό της».
Ο Ναρσής, κυνηγημένος από τον ερωτικό του αντίζηλο και τους τραμπούκους κολαούζους του, θα μπλέξει σε μια τραγελαφική περιπέτεια άνευ προηγουμένου. Θα συναντήσει μοχθηρούς και βλάκες ληστές στον δρόμο του, έναν πανούργο καλόγερο, μια περίεργη επαρχιώτικη αίρεση έτοιμη να θυσιάσει τελετουργικά έναν σκίουρο που μιλάει, συνταξιούχους πειρατές, ατμοκίνητους δρόμωνες που προσφέρουν κρουαζιέρες στην άκρη της επίπεδης Γης, μια φυλή κανιβάλων σ’ ένα ξεχασμένο νησί και μια ομάδα καραβοτσακισμένων ηρώων από κάποιο άλλο παραμύθι.
Τίποτα δεν θα πάει όπως αρχικά το είχε σχεδιάσει ο Ναρσής, αλλά στο τέλος του ταξιδιού του θ’ ανακαλύψει την ανεκτίμητη αξία του να είναι πιστός στον ίδιο του τον εαυτό.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Μάριος Κουτσούκος γεννήθηκε στις 22 Αυγούστου 1983. Σπούδασε Γαλλική Γλώσσα και Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και επί του παρόντος ακολουθεί μεταπτυχιακές σπουδές δημιουργικής γραφής στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Στην τρυφερή ηλικία των 17, κι ενώ δεν ενοχλούσε κανέναν, εκδίδεται το πρώτο του μυθιστόρημα επικής φαντασίας. Ήταν πολύ αργά, προτού προλάβει να το καλοσκεφτεί είχε ήδη αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στη συγγραφή. Γράφει τόσο στα Ελληνικά όσο κι απευθείας στα Αγγλικά. Μυθιστορήματά του έχουν εκδοθεί και κυκλοφορούν στην Ελλάδα καθώς και σ’ όλο τον αγγλόφωνο κόσμο. Διαμένει στα βάθη της πάλαι ποτέ περικλεούς Ηλείας, όπου εργάζεται ως συγγραφέας, στιχουργός,μεταφραστής, αρθρογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός και ενίοτε ως αγρότης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου