Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Κριτική Βιβλίου “Ο ελέφαντας της Έρικας” της Sylvia Bishop

Τι θα γινόταν αν ξυπνούσατε την ημέρα των γενεθλίων σας και βλέπατε μπροστά σας έναν ελέφαντα;
Δεν το πιστεύετε; Και όμως η δεκάχρονη Έρικα βρήκε στο σπίτι της έναν μπερδεμένο ελέφαντα… Παρόλο που η Έρικα είναι ένα πανέξυπνο κορίτσι με πρακτικό μυαλό δεν μπορεί να βρει τρόπο πως θα τον ταΐζει κάθε μέρα με 150 κιλά λάχανου. Τα χρήματά της δεν φτάνουν. Έχει μόνο περίπου 30 λίρες. Και το βασικό είναι πως δεν γνωρίζει πότε θα επιστρέψει ο θείος της. Παρ’ όλες τις δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει δεν σκέφτεσαι με τίποτα να δώσει τον ελέφαντα σε κάποιον ζωολογικό κήπο.
Όσο προχωράει το διάβασμα τόσο μεγαλώνουν οι περιπέτειές της. Ποιος την κατάγγειλε και γιατί; Θα μπορέσει να τον κρύψει; Που θα μπορούσε να μη φανεί; Μπορεί ένας ελέφαντας να καταλάβει έναν άνθρωπο και το αντίστροφο;
Το βιβλίο αποτελείται από μία γλυκιά εικονογράφηση, η οποία είναι απόλυτα εναρμονισμένη με το κείμενο. Πρόκειται για το πρώτο βιβλίο της 23χρονης συγγραφέως και αυτό μας δείχνει πως το συγγραφικό της ταλέντο είναι πολύπλευρο και θα έχει μία εξαιρετική πορεία. Μας δίνει μέσα από την ιστορία πολλά μαθήματα ζωής όπως την πολυπλοκότητα των ανθρώπων, τη φιλία μεταξύ διαφορετικών οντοτήτων, την αληθινή έννοια της φιλίας και της αγάπης και φυσικά να μη μένουμε στο φαίνεσθαι αν πρώτα δεν γνωρίσουμε τον άνθρωπο και τη ψυχή του. Τέλος, το συγκεκριμένο βιβλίο περιλαμβάνει πληροφορίες για τους ελέφαντες και προσφέρει σε όποιον ενδιαφέρεται γνώσεις για αυτά τα μεγάλα και καλόβουλα ζώα!





Βασιλική Διαμάντη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου