Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ "ΤΟ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟ ΜΕΛΙ" Σταύρος Παναγιωτίδης

ΤΟ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟ ΜΕΛΙ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ
Έτος έκδοσης: 2018
ISBN: 978-960-04-4946-4
ΣΕΛ.: 328
Σχήμα: 14 Χ 20,6
Βάρος: 496.00 γραμ.
Μαλακό εξώφυλλο

Ένας άνθρωπος που βαδίζει μόνος του. Το ψηφιδωτό των γεγονότων συναρθρώνεται κομμάτι κομμάτι. Δύο πρόσωπα. Η γοητεία στο επίκεντρο. Οι αντιφάσεις μιας γυναίκας. Κάτι που δεν είναι όπως φαίνεται. Κάτι που πρέπει να ερμηνευτεί. Γι’ αυτήν. Αλλά και για τον ίδιο. Να τολμήσει να ανακαλύψει τις σωστές ερωτήσεις, προτού προσπαθήσει να βρει τις απαντήσεις. Μα ό,τι μας αποκαλύπτεται γίνεται ευάλωτο. Κι ο εαυτός μας ακόμα. Ένα παραλήρημα σκέψης και συναισθηματικής αποκάλυψης, που στο μυαλό του παίρνει τη μορφή πλασμάτων του βυθού. Πώς έφτασε ως εδώ; Και τι θα συναντήσει εκεί μέσα;

Ένας άντρας, σε ένα μπαρ με άτακτη διακόσμηση, θυμάται μια γυναίκα, μια ερωτική ιστορία που του έχει αφήσει άλυτους κόμπους. Και οι δύο απολαμβάνουν τα ταξίδια. Τα ταξίδια μέσα στους άλλους ανθρώπους. Ένας φίλος με μεγάλη μυθοπλαστική ικανότητα, ένας Σέρβος προπονητής μπάσκετ, η αυλή των Ρομανόφ, καραβάνια τσιγγάνων, ιδιάζοντες παλαίμαχοι των Βαλκανικών πολέμων, οι εκκαθαρίσεις των ναζί, ένα άγαλμα της Ιωάννας της Λωρραίνης κι ένας χαρισματικός δάσκαλος από την Πελοπόννησο, όλα μαζί μπερδεύονται και προχωράνε την ιστορία. Κανείς δεν ξέρει αν τελικά ο άντρας ξεκινάει πράγματι κάτι καινούργιο ή απλώς τρέχει μακριά από τα παλιά. Και ούτε ο ίδιος μοιάζει να ξέρει αν ξεκινά κάτι καινούργιο ή απλώς τρέχει μακριά από τα παλιά. Απόδραση ή πρόοδος; Όλα ταιριαστά με το μέλι.





Ο Σταύρος Παναγιωτίδης γεννήθηκε το 1982 στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος Κοινωνιολογίας του Παντείου πανεπιστημίου και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας. Είναι υποψήφιος διδάκτορας Σύγχρονης Ιστορίας. Ζει στην Αθήνα. Το Κουρασμένο μέλι είναι το πρώτο του βιβλίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου