Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

Κριτική Βιβλίου “Μέχρι να φύγεις” της Θεώνης Μπριλή

Ο Ερρίκος και η Ναταλία μεγάλωσαν σαν φίλοι. Από παιδιά μαζί. Όλοι μαζί. Και κάπου εκεί ανθίζει μία αγάπη από την πλευρά της Ναταλίας. Ο Ερρίκος αφοσιωμένος στις ερωτικές του περιπτύξεις δε βλέπει όσα του δείχνει το μικρό κορίτσι, όπως συνηθίζει να βλέπει τη Ναταλία. Ένα καλοκαίρι όμως θα σταθεί ικανό να ανατρέψει τη μεταξύ τους σχέση. Τα υπονοούμενα και τα τερτίπια της Ναταλίας θα τον αποσυντονίσουν και θα του δείξουν έναν δρόμο δύσβατο.
Η δύναμη της αγάπης χάνεται όταν ένα μυστικό θα αποκαλυφθεί από τον Ερρίκο και όλη του η ζωή θα καταρρεύσει. Μόνο που θα γκρεμιστούν ταυτόχρονα και άλλες ζωές, αθώων ανθρώπων.
Τα μυστικά όσο καλά και αν κρυφτούν πάντα βγαίνουν στην επιφάνεια και οι ζωές γίνονται παρανάλωμα καταστρέφοντας οτιδήποτε όμορφο έχει χτιστεί με κόπο. Τι γίνεται όμως όταν η φωτιά του έρωτα σιγοκαίει τα σωθικά τους; Θα μπορέσει η αγάπη να υπερνικήσει κάθε εμπόδιο;
Δε θα πω κάτι παραπάνω για να μην προδώσω την υπόθεση του βιβλίου και δεν το θέλω. Μέσα από την ιστορία θα γευτείτε τον έρωτα, την προδοσία, την αγάπη, το συναίσθημα, τη ζήλια, την κακία, το μίσος, την εμπιστοσύνη, την απογοήτευση και θα μάθουμε πόσο μπορεί να πληγωθεί ένας άνθρωπος από τις λάθος αποφάσεις και συμπεριφορές των άλλων. Το γέλιο και το δάκρυ εναλλάσσονται μέσα στις σελίδες του βιβλίου.
Πολλά τα μηνύματα που απορρέουν από το μυθιστόρημα. Αρχικά, η συγγραφέας μας τονίζει ότι η αγάπη δε χάνεται στον χωροχρόνο και αντέχει για όσο θα χτυπάει το καρδιοχτύπι μας. Έπειτα, μας δείχνει το μεγαλείο της αγάπης και οι ποικίλες μορφές της έρχονται να κατακλύσουν τον συναισθηματικό μας κόσμο. Από τη μία θα γνωρίσουμε την ερωτική αγάπη, σιγά – σιγά θα ξεδιπλωθεί η αδελφική και η φιλική και καθ' όλη τη διάρκεια της ανάγνωσης θα ξεπροβάλει μπροστά μας η μητρική.
Όπως πάντα η συγγραφέας, Θεώνη Μπριλή, μας προετοιμάζει το έδαφος για συγκινήσεις και βαθιά συναισθήματα, συναισθήματα που εκφράζονται όχι μόνο από το βασικό ζευγάρι μιας αισθηματικής ιστορίας αλλά και από όλους τους ήρωες, κεντρικούς και δευτερεύοντες. Γνωρίζει πως να στήσει το σκηνικό που θα προκαλέσει το ενδιαφέρον του αναγνώστη και θα τον κατακλύσει σε έναν κυκεώνα συναισθημάτων. Ανυπομονώ από τώρα για το επόμενό της πόνημα, με το οποίο θα μας χαρίσει μία ανείπωτη χαρά και ευτυχία!






Βασιλική Διαμάντη 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου