Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

Κριτική Βιβλίου “Άλικες σιωπές” της Κλαίρης Θεοδώρου

Θεσσαλονίκη 1935. Κεντρικοί ήρωες, Ηλέκτρα και Δημήτρης. Δύο κόσμοι αταίριαστοι και συγκρουόμενοι. Ένας έρωτας θυελλώδης. Δύο ανθρώπους που τους χωρίζουν πάρα πολλά αλλά τους ενώνει η αγάπη.
Θα μπορέσει η αγάπη να υπερνικήσει τα εμπόδια; Πώς θα δεχθούν οι γονείς της Ηλέκτρας τον έρωτα που θα γεννηθεί μεταξύ τους; Θα αντέξει η αγάπη τους στον χρόνο;
Μία μοιραία ιστορία αγάπης έρχεται να συγκινήσει τους αναγνώστες. Η ζωή προκαλεί εμπόδια και οι ήρωες αντιστέκονται σθεναρά σε όσα τους συμβαίνουν. Όμως μερικές φορές όταν περιπλέκονται τα πράγματα και τα γεγονότα, τα εμπόδια γίνονται καταλύτες για την εξέλιξη της ζωής.
Η συγγραφέας, Κλαίρη Θεοδώρου, για ακόμα μία φορά μας αποδεικνύει ότι ξέρει τι σημαίνει συγγραφή και πως μπορεί να μεταδώσει τα συναισθήματα των ηρώων στους αναγνώστες της. Επίσης, με ένα μαγικό ραβδάκι αγγίζει τις καρδιές μας με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Το γέλιο και το δάκρυ συναγωνίζονται καθ' όλη τη διάρκεια της ανάγνωσης. Πότε το ένα και πότε το άλλο γεμίζουν και πλημμυρίζουν τις ψυχές μας χωρίς η ιστορία να γίνεται ανούσια, βαρετή ή μελό. Κάθε της λέξη αποτυπώνεται στο χαρτί περίτεχνα και αυτό είναι σπάνιο και μοναδικό.
Οι ταξικές διαφορές λαμβάνουν χώρα σε όλο το φάσμα της εξέλιξης της ιστορίας, οι ιδεολογίες κατακερματίζουν τους ανθρώπους και τους κάνουν υποχείριά τους ενώ ο πόλεμος και το μίσος ισοπεδώνουν την προσωπική κρίση και την αγάπη προς τον συνάνθρωπό τους.
Ο μεστός λόγος της συγγραφέως διαφαίνεται καθ' όλη τη διάρκεια της ανάγνωσης, η μοναδική σκιαγράφηση των χαρακτήρων και η συγγραφική της ωριμότητα είναι τα στοιχεία που συνθέτουν μία όμορφη κοινωνική ιστορία. Απόλαυσα τη διαδρομή και το διάβασα απνευστί!






Βασιλική Διαμάντη 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου