Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

Κριτική Βιβλίου “Ο ρομαντικός κύριος Μπρίτζερτον” της Julia Quinn

Ο Κόλιν Μπρίτζερτον επιστρέφει στην Αγγλία μετά από το τελευταίο του ταξίδι στο εξωτερικό. Η Πενέλοπε Φέδερινγκτον είναι βαθιά ερωτευμένη μαζί του εδώ και πολλά χρόνια.
Εντελώς τυχαία η Πενέλοπε θα βρεθεί μπροστά σε μία έκπληξη όταν θα ανακαλύψει το ημερολόγιο του Κόλιν. Εκεί μέσα γράφει τα ταξίδια του, τα μέρη που επισκέπτεται με κάθε λεπτομέρεια. Το σοκ της θα είναι μεγάλο όταν θα δει την καλλιτεχνική φύση.
Ο Κόλιν από την άλλη εδώ και χρόνια αποφεύγει την κολλητή φίλη της αδερφής της, Πενέλοπε. Μία όμως στιγμή θα φανεί καθοριστική για να αλλάξει την άποψή του και να δει ότι τελικά δεν είναι ούτε ασχημόπαπο ούτε τον αφήνει παντελώς αδιάφορο η παρουσία της.
Άλλοτε οι φόβοι του θα τον τρενάρουν και άλλοτε τα συναισθήματά του θα του δώσουν την ώθηση να παλέψει και να διεκδικήσει αυτή τη γυναίκα για σύντροφο, συνοδοιπόρο και σύζυγο.
Ο τίτλος από μόνος σε προϊδεάζει για το τι θα συναντήσεις. Μπορεί να υστερεί λίγο εν συγκρίσει με τα προηγούμενα βιβλία της σειράς αλλά δεν παύει να σε συναρπάζει η γραφή της συγγραφέως.
Ίσως επειδή μαθαίνουμε ποια είναι η περιβόητη λαίδη Γουισλνταουν να ρίχνει λίγο την κωμικότητα και το στοιχείο της έκπληξης που αναζητάμε.
Παρόλα αυτά πρόκειται για ακόμα μία φορά για μία ρομαντική ιστορία αγάπης. Οι εκπλήξεις διαδέχονται η μία την άλλη με κυριότερη αυτή της αποκάλυψης της ταυτότητας της λαίδης Γουισλνταουν.
Επίσης, μας αποκαλύπτονται οι φοβίες, τα άγχη και ο ψυχικός κόσμος των ηρώων. Μέσα σε μία δίνη αδερφών με ταλέντο, ο Κόλιν αμφισβητεί τον ίδιο του τον εαυτό και το ταλέντο του, υποβιβάζοντας τον ίδιο και στοιχειώνοντάς τον. Αλλά μετά από κάθε καταιγίδα εμφανίζεται νηνεμία και όλα γαληνεύουν με έναν εξαιρετικό τρόπο.
Μπορεί το συγκεκριμένο βιβλίο να είναι υποδεέστερο των προηγούμενων αλλά πραγματικά θαύμασα τη μαεστρία της Julia Quinn, η οποία καταφέρνει και πάλι να μας κάνει οπαδούς της και να ερωτευτούμε τη γραφή της και τους ήρωές της!






Βασιλική Διαμάντη 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου