Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Κριτική Βιβλίου “Μάθε τον Φόβο να νικάς!” της Βούλας Παπατσιφλικιώτη


Η Καλοσύνη έχει πολλές φοβίες. Φίλη της είναι μία πασχαλίτσα, η Τόλμη. Από την άλλη υπάρχει και ο Φόβος, ένας μάγος γεμάτος κακία, ο οποίος θέλοντας να εξοντώσει την Καλοσύνη και να θριαμβεύσει ο ίδιος θα της φτιάξει ένα γλυκό γεμάτο μαγεία και ξόρκια.
Η ιστορία ξετυλίγει τις φοβίες που κατακλύζουν τα μικρά παιδιά, όπως το σκοτάδι, ο γιατρός, οι αράχνες και οι αστραπές. Μόνο που κάθε παιδί έχει διαφορετικές φοβίες.
Αυτό προσπαθεί με έναν ιδιαίτερο τρόπο να περάσει η συγγραφέας του βιβλίου Βούλα Παπατσιφλικιώτη. Ο ιδιαίτερος τρόπος της είναι ο ποιητικός της λόγος, ο οποίος κάνει τους μικρούς μας αναγνώστες να κατανοήσουν μέσω της παιχνιδιάρικης γραφής ότι οι φοβίες υπάρχουν μόνο στο μυαλό και μπορούν πολύ εύκολα να καταπολεμηθούν αρκεί να το θελήσουν πραγματικά αρκεί να έχουν Τόλμη.
Επίσης, η Καλοσύνη αποτυπώνεται με τέτοιον τρόπο που καθιστά απολύτως σαφές τη σπουδαιότητα αυτής της αρετής για να γίνουν τα παιδιά καλόκαρδα και χωρίς μίσος μέσα τους. Όταν νικήσουν κάθε φόβο και κακία τότε μπορούν να νικήσουν τα πάντα και να ζήσουν την απόλυτη ευτυχία. Η Τόλμη και η Καλοσύνη δε θα αποφέρει καρπούς μόνο στην παιδική τους ηλικία αλλά και στην ενήλικη πορεία τους στη ζωή.
Πρόκειται για ένα τρυφερό παραμύθι που σκοπό έχει την κατανόηση των αξιών και της ευτυχίας που κρύβεται πίσω από μικρά πράγματα και γεγονότα στη ζωή μας. Αναμφίβολα αξίζει να διαβαστεί από τα παιδιά!
 
 
 
 
 
Βασιλική Διαμάντη 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου