Τρίτη 9 Απριλίου 2019

Κριτική Βιβλίου “Η Πηνελόπη και η πορφυρή μαγεία” της Valija Zinck


“Η Πηνελόπη και η πορφυρή μαγεία” της Valija Zinck
Η Πηνελόπη είναι ένα κορίτσι με γκρι μαλλιά και μία περίεργη μυρωδιά καπνού να την ακολουθεί όπου και αν πηγαίνει. Ζει με τη γιαγιά της και τη μητέρα της σε ένα δρακόσπιτο ενώ ο πατέρας της γνωρίζει ότι δεν ζει.
Όλα αλλάζουν όταν βλέπει στα μαλλιά της μία κόκκινη τούφα και κρυφακούει μία συζήτηση μεταξύ της γιαγιάς της και της μητέρας της σχετικά με τα γράμματα που της στέλνει κάθε χρόνο ο πατέρας της.
Μία αποκάλυψη θα την οδηγήσει σε έναν δρόμο περίεργο. Η Πηνελόπη θα ανακαλύψει ότι έχει κάποιες δυνάμεις. Ποτέ μέχρι τότε δεν τις έδινε σημασία. Μόνο που τώρα, αυτές οι δυνάμεις μεγαλώνουν.
Πού είναι ο πατέρας της; Γιατί τις εγκατέλειψε; Τι μηνύματα είναι αυτά που λαμβάνει; Τι σχέση έχει η γάτα Κουκου με τον πατέρα της;
Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα προεφηβικής και εφηβικής ηλικίας που θα κερδίσει το αναγνωστικό κοινό. Πολλές αστείες και συγκινητικές σκηνές περνάνε από τις σελίδες του βιβλίου.
Η ιστορία μας δείχνει τον δρόμο της επιμονής και της υπομονής καθώς και του οικογενειακού δεσμού. Κάθε κομμάτι είναι άρτια δομημένο και η λιτή αλλά χαρισματική γραφή της Valija Zinck αναμφισβήτητα κάνει την ανάγνωση ευχάριστη. Το κείμενο ρέει γρήγορα χωρίς να προκαλεί βαρεμάρα ή ανία.
Η σκιαγράφηση των χαρακτήρων προξενούν ενδιαφέρον και αποτελούνται από ελαττώματα και προτερήματα κάνοντάς τους ανθρώπους της διπλανής πόρτας. Η μετάφραση ανήκει στην Τάνια Σταύρου και αξίζει ειδική μνεία γιατί κατάφερε να αποδώσει με μοναδικό τρόπο τις σκέψεις και τον τρόπο γραφής και μηνυμάτων της συγγραφέως, Valija Zinck.
Αν, λοιπόν, αναζητάτε ένα βιβλίο για τα παιδιά σας τότε “Η Πηνελόπη και η πορφυρή μαγεία” είναι ένα τέτοιο βιβλίο. Άλλωστε τα μηνύματα που θέλει να περάσει η συγγραφέας είναι το πιο δυνατό της χαρτί, καθώς η επιτυχία της είναι αδιαμφισβήτητη. 
 
 
 
 
 
Βασιλική Διαμάντη 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου