Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Κριτική Βιβλίου “Μαντλίν Η γενναία πριγκίπισσα” της Αρινέλα Κοτσίκο


Η Μαντλίν είναι ένα μικρό κορίτσι που όσο περνάνε οι σελίδες μεγαλώνει και γίνεται μία όμορφη και γενναία πριγκίπισσα. Θέλει να μάθει να πολεμάει και για αυτόν τον λόγο συνεχώς το σκάει από το παλάτι της για να προπονηθεί μόνη της.
Τα χρόνια πέρασαν και η διαδοχή του θρόνου είναι πλέον γεγονός. Για να οριστεί ο διάδοχος θα πρέπει να περάσει από τη δοκιμασία του δαμασμού ενός λευκού αετού.
Τι θα γίνει όταν το μόνο πρόσωπο που θα καταφέρει να δαμάσει αυτό το περήφανο και πανέμορφο πουλί θα είναι η Μαντλίν; Πώς θα αλλάξει γνώμη ο Βασιλιάς Τζον και θα δεχθεί να πολεμήσει η κόρη του για τη διαδοχή του θρόνου; Θα καταφέρει η Μαντλίν και κερδίσει στον αγώνα; Θα κάνει περήφανο τον πατέρα της;
Πρόκειται για μία ιστορία με τη μορφή comics που στόχο έχει να περάσει τα μηνύματα της τόλμης, του θάρρους, του σθένους, των ονείρων και των στόχων που οφείλουμε να θέτουμε. Επίσης, μας δείχνει ότι το φύλο δεν παίζει ρόλο αν υπάρχει πυγμή και επιμονή για αυτά που θέλουμε να επιτύχουμε και να καταφέρουμε καθώς όλοι έχουμε το αναφαίρετο δικαίωμα στην προσπάθεια, στην ελπίδα και στα όνειρα.
Τέλος, η μορφή των εικόνων σε comics μαγεύουν τους αναγνώστες, μικρούς και μεγάλους, και οπτικοακοποιεί το περιεχόμενό του. Η χρωματική παλέτα σε ταξιδεύει νοερά στο βασίλειο της Λόρεον και η αποτύπωση των προσώπων αναπαριστά τέλεια τα συναισθήματα που τους κατακλύζουν κάθε στιγμή.
Το αποτέλεσμα είναι άρτιο αναμφίβολα όλοι όσοι το διαβάσουν θα το λατρέψουν! Γι' αυτό μη χάνετε χρόνο και ταξιδέψτε στη μακρινή Λόρεον, γνωρίστε τη γενναία πολεμίστρια Μαντλίν και μάθετε αν θα καταφέρει να κερδίσει τον θρόνου του βασιλειου της!
 
 
 
 
 
Βασιλική Διαμάντη 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου