Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Συζητώντας με τον Χρήστο Δημόπουλο

Ερώτηση 1η: Ποιος είναι ο αγαπημένος σας συγγραφέας;

Χ.Δ.: Ο Ιούλιος Βερν


Ερώτηση 2η: Ποιο είναι το πρώτο βιβλίο που διαβάσατε;

Χ.Δ.: Πού να θυμάμαι; Πάνε τόσα χρόνια!!!


Ερώτηση 3η: Τι σημαίνει η συγγραφή για εσάς;

Χ.Δ.: Αναπόληση, έκφραση, εξομολόγηση, λύτρωση.


Ερώτηση 4η: Ποια είναι η πηγή έμπνευσή σας;

Χ.Δ.: Πολλές και διάφορες. Κυρίως οι εγγονές μου.


Ερώτηση 5η: Τι σας "ώθησε" να ξεκινήσετε τη συγγραφή;

Χ.Δ.: Η ανάγκη να συνεχίσω να επικοινωνώ με τα παιδιά.


Ερώτηση 6η: Πως θα χαρακτηρίζατε το νέο σας βιβλίο "Οι Ουφ και οι Φου";

Χ.Δ.: Επίκαιρο πάντα και διαχρονικό.


Ερώτηση 7η: Πως σας γεννήθηκε η ιδέα αυτού του ιδιαίτερου παραμυθιού;

Χ.Δ.: Αναπάντεχα. Άρχισα να το γράφω χωρίς να ξέρω ούτε πού θα μου βγει, ούτε και τι θα λέει!


Ερώτηση 8η: Οι άνθρωποι τσακώνονται μεταξύ τους και νομίζουν πως τους ανήκουν τα πάντα. Τελικά αποδεικνύεται περίτρανα πως ο σεβασμός τόσο προς το περιβάλλον όσο και προς τους συνανθρώπους μας είναι το πιο σημαντικό εφόδιο του ανθρώπου. Γιατί λοιπόν πιστεύετε πως οι άνθρωποι φέρονται τόσο αλαζονικά και εγωκεντρικά, σε βαθμό που να προκαλεί κακό στο ευρύτερο περιβάλλον τους;

Χ.Δ.: Όχι όλοι οι άνθρωποι. Μόνον εκείνοι που δεν έχουν παιδεία, αλλά ούτε και κοινωνική συνείδηση.


Ερώτηση 9η: Μέσα από το βιβλίο σας βλέπουμε πως οι πόλεμοι δημιουργούν τεράστια προβλήματα. Πως θα μπορούσαμε να αποτρέψουμε ένα τέτοιο γεγονός;

Χ.Δ.: Ο πόλεμος φαίνεται πως υπάρχει δυστυχώς μέσα στο ανθρώπινο DNA. Μόνον με κατανόηση, συνεννόηση και λογική, ίσως στο μέλλον οι επόμενες γενιές θα καταφέρουν να συμβιώνουν πάνω στη Γη ειρηνικά.


Ερώτηση 10η: Στο Νησί βλέπουμε να φυτρώνουν πολλά δέντρα. Εσείς ποιον καρπό αγαπάτε να απολαμβάνετε;

Χ.Δ.: Μ’ αρέσουν πολύ τα μανταρίνια!


Ερώτηση 11η: Στο νησί των Ουφ, υπάρχει πάντα καλοκαίρι και στο νησί των Φου, χειμώνας. Αν θα έπρεπε να διαλέξετε μία εποχή ποια θα ήταν αυτή και γιατί;

Χ.Δ.: Το καλοκαίρι, χωρίς δισταγμό!


Ερώτηση 12η: Ποιο μήνυμα θέλετε να δώσετε στους αναγνώστες σας μέσα από τα βιβλία σας;

Χ.Δ.: Δεν είναι σκοπός μου να περνάω μηνύματα. Αν κάποιος αναγνώστης σκεφτεί και λίγο παραπάνω, αν προβληματιστεί, αυτό είναι κέρδος.


Ερώτηση 13η: Μερικά από τα βιβλία σας είναι βιβλία κατασκευών. Πόσο σημαντική είναι η δημιουργική απάσχόληση των παιδιών μέσω των κατασκευών κατά τη γνώμη σας;

Χ.Δ.: Πολύ σημαντική, κυρίως στην εποχή μας που όλα πλέον είναι ψηφιακά και αρχίζουμε να ξεχνάμε σιγά σιγά τη χειρωνακτική εργασία. Είναι απαραίτητο να φτιάχνουμε πράγματα με τα χέρια μας. Έτσι δουλεύει καλύτερα και το μυαλό μας!


Ερώτηση 14η: Αν θα έπρεπε να διαλέξετε ένα από τα βιβλία σας για να προτείνετε σε ένα παιδί, ποιο θα ήταν αυτό και γιατί;

Χ.Δ.: Εξαρτάται από την ηλικία του παιδιού. Θέλω να πιστεύω πως όλα μου τα βιβλία έχουν κάτι να πουν.


Ερώτηση 15η: Για ποιο λόγο πιστεύετε πως πρέπει οι αναγνώστες να διαβάσουν το βιβλίο σας;

Χ.Δ.: Δεν υπάρχει «πρέπει» στο διάβασμα! Να μελετήσουν το κείμενο στο οπισθόφυλλο κι αν τους κάνει «κλικ» ας το διαβάσουν.


Ερώτηση 16η: Τι θα θέλατε να πείτε στους αναγνώστες σας;

Χ.Δ.: Να μην σταματήσουν ποτέ το διάβασμα!


Ερώτηση 17η: Θα θέλατε να μας πείτε μερικά λόγια για το επόμενό σας συγγραφικό βήμα;

Χ.Δ.: Είναι η τρίτη κατά σειρά περιπέτεια του Ήπιου Θεμοκήπιου που έχει τίτλο «Η Έβδομη Καρυάτιδα» και μιλάει για τα μάρμαρα της Ακρόπολης. Νομίζω πως είναι η πιο συναρπαστική από όλες!
 
 
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τη συνέντευξη που μου παραχωρήσατε! Εύχομαι κάθε επιτυχία και καλοτάξιδα όλα τα βιβλία σας!!!





Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ γεννήθηκε στην Αθήνα. Εργάστηκε ως μεταφραστής, γραφίστας, κειμενογράφος, επικοινωνιολόγος, συντάκτης, σεναριογράφος, εκφωνητής και τηλεπαρουσιαστής. Από το 1986 ως το 1989 κι από το 2001 ως το 2013 παρουσίαζε από την ΕΡΤ την εκπομπή ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ, που τιμήθηκε δυο φορές με το Βραβείο Καλύτερης Ελληνικής Παιδικής Εκπομπής. Το πρώτο του βιβλίο με κατασκευές, Καλοκαίρι με τον Χρήστο, εκδόθηκε το 2004, ενώ το 2010 ακολούθησε η έκδοση τεσσάρων σειρών βιβλίων του με ήρωα τον Μπίλη Μπιζέλη.
Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν τα βιβλία του: ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ, ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ, ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟ, ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΗΝ ΑΛΦΑΒΗΤΑ ΣΑΝ ΠΟΙΗΜΑ, ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΣΑΝ ΠΟΙΗΜΑ, ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΣΑΝ ΠΟΙΗΜΑ, ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ ΣΑΝ ΠΟΙΗΜΑ, ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΣΑΝ ΠΟΙΗΜΑ και τα παραμύθια του Η ΓΟΡΓΟΝΑ ΕΛΙΣΣΩ και Ο ΔΡΑΚΟΣ ΝΑΠΟΛΕΩΝ.
(2017) Οι ουφ και οι φου, Ψυχογιός
(2016) Η μάσκα του βασιλιά, Ψυχογιός
(2016) Το χαμένο χειρόγραφο, Ψυχογιός
(2015) Ο δράκος Ναπολέων, Ψυχογιός
(2015) Πάσχα με τον Χρήστο, Ψυχογιός [κείμενα, εικονογράφηση]
(2014) Χριστούγεννα με τον Χρήστο, Ψυχογιός
(2014) Η γοργόνα Ελισσώ, Ψυχογιός
(2014) Μαθαίνω τους μήνες και τις εποχές σαν ποίημα, Ψυχογιός
(2014) Μαθαίνω τα επαγγέλματα σαν ποίημα, Ψυχογιός
(2013) Κατασκευές από το ουράνιο τόξο, Ψυχογιός
(2013) Μαθαίνω τα σχήματα και τα χρώματα σαν ποίημα, Ψυχογιός
(2013) Μαθαίνω την αλφαβήτα σαν ποίημα, Ψυχογιός
(2013) Μαθαίνω τους αριθμούς σαν ποίημα, Ψυχογιός
(2010) Μπίλης Μπιζέλης: Οι συσκευές του Μάνου Μανιτάρη, IntroBooks
(2010) Μπίλης Μπιζέλης: Τα μπουκάλια της κυρίας Κολοκυθά, IntroBooks
(2010) Μπίλης Μπιζέλης: Τα μπουκάλια της κυρίας Κολοκυθά, IntroBooks
(2010) Μπίλης Μπιζέλης: Τα χαρτιά του κυρίου Καροτάκη, IntroBooks
(2010) Μπίλης Μπιζέλης: Το τζίπ της κυρίας Πατατέα, IntroBooks
(2004) Καλοκαίρι με το Χρήστο, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη





"Μαθαίνω τους μήνες και τις εποχές σαν ποίημα": http://psichogios.gr/site/Books/show/1002589/mathainw-toys-mhnes-kai-tis-epoxes-san-poihma
"Μαθαίνω τα επαγγέλματα σαν ποίημα": http://psichogios.gr/site/Books/show/1002584/mathainw-ta-epaggelmata-san-poihma
"Μαθαίνω τους αριθμούς σαν ποίημα": http://psichogios.gr/site/Books/show/1002140/mathainw-toys-arithmoys-san-poihma
"Μαθαίνω την άλφαβήτα σαν ποίημα": http://psichogios.gr/site/Books/show/1002141/mathainw-thn-alfabhta-san-poihma
"Μαθαίνω τα σχήματα και τα χρώματα σαν ποίημα": http://psichogios.gr/site/Books/show/1002139/mathainw-ta-sxhmata-kai-ta-xrwmata-san-poihma
"Κατασκευές από το ουράνιο τόξο": http://psichogios.gr/site/Books/show/1001979/kataskeyes-apo-to-oyranio-tokso 
 
 
 
 
 
Οι ουφ και οι φου
Πριν από χρόνια, ήταν δυο χώρες που σήμερα δεν υπάρχουν πια: η Χώρα των Ουφ κι η Χώρα των Φου. Σε κανέναν χάρτη, σε κανένα βιβλίο Ιστορίας δε θα τις βρείτε.

Στη Χώρα των Ουφ έκανε συνέχεια ζέστη, γιατί εκεί ο χειμώνας δεν έφτανε ποτέ. Όλο τον χρόνο καλοκαίρι κι η κάψα ανυπόφορη. Τη Χώρα των Φου, πάλι, τη θέριζε ασταμάτητα το κρύο. Το καλοκαίρι ανύπαρκτο! Δώδεκα μήνες χειμώνας κι η παγωνιά μεγάλη.

Ήταν δυο χώρες τελείως διαφορετικές. Μονάχα σ’ ένα έμοιαζαν: τίποτα δε φύτρωνε στη γη τους, ζωντανά δεν υπήρχαν πουθενά κι οι κάτοικοί τους σίγουρα θα πέθαιναν από την πείνα, αν δεν υπήρχε ανάμεσά τους το Νησί, ένας μικρός παράδεισος, απ’ όπου έπαιρναν ό,τι αγαπούσαν. Κι όλα καλά, ως τη στιγμή που ο βασιλιάς των Ουφ είχε μια φαεινή ιδέα: να κάνει πόλεμο στους Φου!
 
 
 
 
 
Η μάσκα του βασιλιά
Όταν η Αντιγόνη Δεληνοτιά, διευθύντρια του Μουσείου Μυθικών Αρχαιοτήτων, παίρνει ένα μυστηριώδες γράμμα που κρύβει έναν γρίφο, καλεί αμέσως σε βοήθεια τον παλιό της φίλο, τον καθηγητή Ήπιο Θερμοκήπιο. Κι ενώ ο γρίφος που μιλά για τη χαμένη μάσκα ενός βασιλιά φαίνεται πως λύνεται, η υπόθεση γίνεται ακόμα πιο σκοτεινή.

Ο καθηγητής, μαζί με τα αγαπημένα του εγγόνια, τον Ορέστη και την Αθηνά, μπλέκουν σε μια επικίνδυνη περιπέτεια που ξεκινά από την Ελλάδα και θα καταλήξει στην άλλη άκρη του κόσμου, στο Περού.

Κανείς τους δεν υποψιάζεται πως ένας πανούργος Σκοτσέζος, ο Ντάνκαν ΜακΝτούγκαλ, ορκισμένος εχθρός της Δεληνοτιά, παρακολουθεί το κάθε τους βήμα και τους έχει στήσει μια ύπουλη παγίδα. Τη βραδιά της πανσελήνου του Δεκεμβρίου, όλοι συναντιούνται στα ερείπια της ιερής πόλης των Ίνκα, το Μάτσου Πίτσου, όπου τους περιμένει ο μάγος Κουνάκ…
 
 
 
 
 
Το χαμένο χειρόγραφο
Ο Ντάνκαν ΜακΝτούγκαλ, μετά το Μάτσου Πίτσου και το πάθημά του με τη μάσκα του βασιλιά, διψά για εκδίκηση. Με τη βοήθεια του παλιού του φίλου και Μεγάλου Καγκελάριου του Τάγματος των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη, Ούλριχ Φάμπερ φον Μπιερλάγκερ, κεντρίζει το ενδιαφέρον του Ήπιου Θερμοκήπιου για το περίφημο «χειρόγραφο Βόινιτς» που ανακαλύφθηκε πριν από εκατό χρόνια και που κανείς δεν μπόρεσε να αποκρυπτογραφήσει μέχρι σήμερα.

Ο Μπιερλάγκερ εξηγεί στον Θερμοκήπιο πως υπάρχει ένα αντίγραφο το οποίο έχει χαθεί από καιρό και τον παρακαλεί να το βρει για λογαριασμό του τάγματος.

Ο καθηγητής, μαζί με τα εγγονάκια του, την Αθηνά και τον Ορέστη, αυτή τη φορά ακολουθούν τα ίχνη των Ιωαννιτών Ιπποτών. Από τη Μάλτα στην Κύπρο κι από κει στη Ρόδο, προσπαθούν ν’ ανακαλύψουν το χαμένο χειρόγραφο, χωρίς να υποψιάζονται πως ο ΜακΝτούγκαλ κι ο Μπιερλάγκερ τους έχουν στήσει μια ύπουλη παγίδα...
 
 
 
 
 
Ο δράκος Ναπολέων
Το πρωί είχε βρέξει καρεκλοπόδαρα, αλλά γρήγορα βγήκε ο ήλιος, μαζί μ’ ένα υπέροχο ουράνιο τόξο… Στο διάλειμμα, ενώ όλα τα δρακάκια βγήκαν στο προαύλιο για να παίξουν στις κούνιες, το σκάμμα, τις τσουλήθρες και τις στριφογυριστές χελώνες, ο Ναπολέων κάθισε σ’ ένα παγκάκι αμίλητος. Το βλέμμα του ήταν καρφωμένο στην Ιωσηφίνα που έπαιζε κυνηγητό με τις φίλες της, την Εριέτα και τη Λουίζα. Δεν πρόσεξε τον Αρθούρο που, τρέχοντας με φόρα, ήρθε από πίσω του, του έδωσε μια με την ουρά του και τον ξάπλωσε φαρδύ πλατύ στο βρεγμένο σκάμμα! Ο Ναπολέων σηκώθηκε αργά και τίναξε τις λάσπες από πάνω του. Ο κόσμος λες και σταμάτησε για μια στιγμή να γυρίζει… Είδε όλα τα δρακάκια να έχουν σταματήσει το παιχνίδι τους και να τον παρατηρούν. Τα περισσότερα γελούσαν. Πιο πολύ όμως γελούσε ο Αρθούρος. Μόνο η Ιωσηφίνα είχε ένα θλιμμένο βλέμμα στο προσωπάκι της… 
 
 
 
 
Πάσχα με τον Χρήστο
Μύρισε Άνοιξη, το Πάσχα πλησιάζει, οι διακοπές αρχίζουν, ώρα για παιχνίδι!

Στο βιβλίο αυτό θα βρείτε πασχαλιάτικες κατασκευές και δραστηριότητες που θα σας κρατήσουν συντροφιά τις χαρμόσυνες τούτες μέρες και θα σας χαρίσουν πολλές ώρες διασκέδασης.

Φτιάξτε λαγουδάκια, αυγά, λαμπάδες και καλαθάκια!

Λύστε το σταυρόλεξο, αποκαλύψτε την κρυμμένη εικόνα, χρωματίστε το λαγουδάκι, βρείτε τις διαφορές!

Ανάμεσα στα τσουρέκια, στα κόκκινα αβγά, στην εκκλησία, στον Επιτάφιο και στην Ανάσταση –αλλά και μετά- είμαι σίγουρος πως θα βρείτε χρονο, παρέα με την οικογένεια ή τους φίλους μας, για να κάνετε κατασκευές.

Καλή διασκέδαση!
 
 
 
 
 
Χριστούγεννα με τον Χρήστο
Κλείνουν τα σχολειά, έρχονται οι γιορτές, ώρα για παιχνίδι!

Να μια ευκαιρία να εξασκήσουμε το μυαλό και τα χέρια μας! Στο βιβλίο αυτό θα βρείτε χριστουγεννιάτικες κατασκευές και δραστηριότητες, που θα σας κρατήσουν συντροφιά τις κρύες τούτες μέρες και θα σας χαρίσουν πολλές ώρες διασκέδασης. Φτιάξτε στολίδια, χιονονιφάδες, δεντράκια κι αστεράκια! Λύστε το σταυρόλεξο, αποκαλύψτε την κρυμμένη εικόνα, χρωματίστε τον Αϊ-Βασίλη, βρείτε τις διαφορές! Καμιά άλλη εποχή δεν είναι καλύτερη για να μείνουμε σπίτι και, παρέα με την οικογένεια ή τους φίλους μας, να κάνουμε κατασκευές. Καλή διασκέδαση!
 
 
 
 
 
Η γοργόνα Ελισσώ
Η αλήθεια είναι πως δεν ξέρουμε και πολλά για τις γοργόνες, όποιο και να ’ναι τʼ όνομά τους, απʼ όπου και αν μας έρχονται. Ήταν άραγε παιδιά των θεών; Έπεσαν μήπως από το φεγγάρι; Και είναι αλήθεια πως τα δάκρυά τους γίνονται μαργαριτάρια; Ποιος να ξέρει; Υπήρχε, όμως, μια γοργόνα αλλιώτικη από τις άλλες, μοναδική, που γιʼ αυτή δεν έχει γραφτεί ως τα σήμερα κανένα βιβλίο.

Ήταν η γοργόνα Ελισσώ… και αυτή είναι η ιστορία της.

Περιέχει cd με αφήγηση από τον συγγραφέα! (το cd διατίθεται μόνο με την έντυπη έκδοση)
 
 
 
 
 
Μαθαίνω τους μήνες και τις εποχές σαν ποίημα
Το τετράδιο που κρατάτε στα χέρια σας, με πολύχρωμα σκίτσα και απλά, διασκεδαστικά ποιήματα, φέρνει τα μικρά παιδιά σε μια πρώτη επαφή με τους μήνες και τις εποχές του χρόνου. Μέσα στις σελίδες του, το παιδί μαθαίνει όχι μόνο τις ονομασίες αλλά και τα κυριότερα χαρακτηριστικά κάθε μήνα, όπως είναι οι γιορτές, συνδυάζει τους μήνες με τις εποχές και αποκτά την αίσθηση του χρόνου που περνά και επαναλαμβάνεται. Τα μικρά ποιήματα βοηθούν ώστε η διαδικασία της μάθησης να γίνει πιο εύκολη και πολύ πιο διασκεδαστική.

Το ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ ΣΑΝ ΠΟΙΗΜΑ είναι ο καλύτερος τρόπος να γνωρίσει το παιδί την έννοια του έτους.
 
 
 
 
 
Μαθαίνω τα επαγγέλματα σαν ποίημα
Το τετράδιο που κρατάτε στα χέρια σας, με πολύχρωμα σκίτσα και απλά, διασκεδαστικά ποιήματα, φέρνει τα μικρά παιδιά σε μια πρώτη επαφή με 25 από τα πιο συνηθισμένα και δημοφιλή επαγγέλματα. Μέσα στις σελίδες του, το παιδί όχι μόνο αποκτά μια οπτική εικόνα, αλλά παίρνει και μια πρώτη ιδέα για το τι ακριβώς είναι το καθένα από τα επαγγέλματα αυτά, χάρη σε μια σύντομη αλλά περιεκτική περιγραφή. Τα μικρά ποιήματα βοηθούν ώστε η διαδικασία της μάθησης να γίνει πιο εύκολη και πολύ πιο διασκεδαστική.

Το ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΣΑΝ ΠΟΙΗΜΑ είναι ο καλύτερος τρόπος να γνωρίσει το παιδί κάποια από τα επαγγέλματα.
 
 
 
 
 
Κατασκευές από το ουράνιο τόξο
Αντί να βλέπετε με τις ώρες τηλεόραση, να κάθεστε όλη μέρα πάνω από τον υπολογιστή σας ή να παίζετε ανούσια βιντεοπαιχνίδια, είναι πολύ καλύτερο να περνάτε τον ελεύθερο χρόνο σας κάνοντας κάτι δημιουργικό.

Ήρθε, λοιπόν, η ώρα να πιάσετε στα χέρια σας χαρτιά, μολύβια, μπογιές και ψαλίδια, να εξασκήσετε τη δεξιοτεχνία σας, να ακονίσετε τη φαντασία σας, να αισθανθείτε τη χαρά της δημιουργίας, να κάνετε, δηλαδή, κάτι μόνοι σας και μάλιστα χωρίς να ξοδέψετε το χαρτζιλίκι σας!

Στο βιβλίο αυτό με τις κατασκευές από το ουράνιο τόξο, ο Χρήστος Δημόπουλος συγκεντρώνει 40 από τις πιο αγαπημένες του κατασκευές και σας δείχνει με απλά σκιτσάκια και οδηγίες βήμα βήμα πώς να τις φτιάξετε κι εσείς.

Εμπρός, λοιπόν, τι κάθεστε; Σας περιμένουν ατέλειωτες ώρες απόλαυσης. Καλή διασκέδαση!
 
 
 
 
 
Μαθαίνω τα σχήματα και τα χρώματα σαν ποίημα
Το τετράδιο που κρατάτε στα χέρια σας, με πολύχρωμα σκίτσα και απλά, διασκεδαστικά ποιήματα, φέρνει τα μικρά παιδιά σε μια πρώτη επαφή με τα χρώματα και τα βασικά σχήματα. Μέσα στις σελίδες του, το παιδί ανακαλύπτει τα βασικά σχήματα και πώς λέγεται το καθένα, ενώ κατανοεί τις ονομασίες των χρωμάτων, χρωματίζοντας τις εικόνες. Τέλος, μαθαίνει να συνδυάζει χρώματα και σχήματα. Τα μικρά ποιήματα βοηθούν ώστε η διαδικασία της μάθησης να γίνει πιο εύκολη και πολύ πιο διασκεδαστική.

Το ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΣΑΝ ΠΟΙΗΜΑ είναι ο καλύτερος τρόπος να προετοιμαστεί το παιδί για το δημοτικό.
 
 
 
 
 
Μαθαίνω την αλφαβήτα σαν ποίημα
Το τετράδιο που κρατάτε στα χέρια σας, με πολύχρωμα σκίτσα και απλά, διασκεδαστικά ποιήματα, φέρνει τα μικρά παιδιά σε μια πρώτη επαφή με τα 24 γράμματα του ελληνικού αλφαβήτου. Μέσα στις σελίδες του, το παιδί συνδυάζει ποιήματα και εικόνες με συγκεκριμένα γράμματα, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να χρωματίσει τις αντίστοιχες εικόνες και να εξασκηθεί στη γραφή του κάθε γράμματος ξεχωριστά. Τα μικρά ποιήματα βοηθούν ώστε η διαδικασία της μάθησης να γίνει πιο εύκολη και πολύ πιο διασκεδαστική.

Το ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΗΝ ΑΛΦΑΒΗΤΑ ΣΑΝ ΠΟΙΗΜΑ είναι ο καλύτερος τρόπος να προετοιμαστεί το παιδί για το δημοτικό.
 
 
 
 
 
Μαθαίνω τους αριθμούς σαν ποίημα
Το τετράδιο που κρατάτε στα χέρια σας, με πολύχρωμα σκίτσα και απλά, διασκεδαστικά ποιήματα, φέρνει τα μικρά παιδιά σε μια πρώτη επαφή με τους αριθμούς από το 1 έως το 20. Μέσα στις σελίδες του, το παιδί συνδυάζει το πλήθος των εικόνων με τους αντίστοιχους αριθμούς χρωματίζοντας τις εικόνες, ενώ ταυτόχρονα γίνεται μια πρώτη απόπειρα εισαγωγής σε απλές πράξεις πρόσθεσης και αφαίρεσης. Τα μικρά ποιήματα βοηθούν ώστε η διαδικασία της μάθησης να γίνει πιο εύκολη και πολύ πιο διασκεδαστική.
Το ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΣΑΝ ΠΟΙΗΜΑ είναι ο καλύτερος τρόπος να προετοιμαστεί το παιδί για το δημοτικό.
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου