Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Το ιστορικό μυθιστόρημα, «Το Χρονικό του Λύκου», αναφέρεται στην ιστορία του Ιππότη Βόλφγκανγκ ή Βολφ (Λύκος) και την καταδίωξή του από τους Ναΐτες μετά την φυγή του από το Ναϊτικό Τάγμα. Αιτία αποτέλεσε ο τρελός του έρωτας για την μικρή κόρη του σουλτάνου Σαλαντίν, την Γιασμίν και η απαγωγή της, καθώς επίσης και η φαινομενική τουλάχιστον αρπαγή του Αγίου Δισκοπότηρου, από τον Ναό της Ιερουσαλήμ. Εξωμότης, βέβηλος και ιερόσυλος, ο Βολφ (Λύκος), προσπαθεί να διαφύγει με την αγαπημένη του, αλλά και να δικαιωθεί. Τους καταδιώκουν οι Ναΐτες, τους καταδιώκουν οι άνθρωποι του Σαλαντίν. Ποιοί θα τους πρωτοπιάσουν; θα κατορθώσουν να διαφύγουν, μέσα από τις πολλές παγίδες που τους στήνουν οι διώκτες τους, θέλοντας να πιάσουν τον Λύκο, όπως τον ονομάζουν;

Η απάντηση δίνεται στο χρονικό του Λύκου που στηρίζεται πάνω σε πραγματικά ιστορικά γεγονότα και πρόσωπα της εποχής στην χρονική περίοδο 1177 έως το 1184.
Είναι ένα ιστορικό μυθιστόρημα, στον καμβά του οποίου περιπλέκονται και αναφέρονται πολλά μυστικιστικά και φιλοσοφικά ερωτήματα και δεδομένα που μέχρι σήμερα ισχύουν και ορισμένα εκ των οποίων δεν έχουν βρει ακόμη την απάντησή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου