Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Κριτική Βιβλίου “Στάσου στο μπόι σου” της Σοφίας Τσιάμη

Αλλά ας τα πάρω πρώτα από την αρχή! Σε μία γειτονιά ζούσαν δύο κυρίες. Η μία ήταν η κυρία Ψηλή και η άλλη η κυρία Κοντή. Οι διαφορές τους πάμπολλες. Από το μαγιό τους μέχρι το αναψυκτικό τους και το γλυκό τους. Ακόμα και στα κατοικίδια είχαν τεράστιες διαφορές. Η κυρία Ψηλή είχε μία γάτα που την ονόμασε “ψιψίνα Μαριάμ” και η κυρία Κοντή έναν σκύλο που άκουγε στο όνομα Ζορό. Την αυλή τους χώριζε ένας φτάχτης. Ήταν στο μόνο σημείο που συμφώνησαν μεταξύ τους. Μετά το γατοκυνηγητό του σκύλου με την γάτα σταμάτησαν να λένε μεταξύ τους και αυτή την ξερή καλημέρα. Όταν όμως στην πόλη ήρθε ένα τσίρκο και οι δύο συμμάχησαν με σκοπό να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των ζώων! Μπορεί όμως αυτή η κοινή τους αγάπη για τα ζώα να “σβήσει” τις μεταξύ τους διαφορές;
Διαβάστε λοιπόν το βιβλίο για να διαπιστώσετε και εσείς αν θα καταφέρουν να συμφιλιώσουν μεταξύ τους. Και ναι πάρτε αυτό το βιβλίο στο παιδί σας για να μάθει να δέχεται και να σέβεται τη διαφορετικότητα! Η συζήτηση όλα μπορεί να τα λύσει αρκεί να υπάρχει διάθεση και αγάπη! Υπομονή, σεβασμός και αλληλοκατανόηση είναι μερικά από τα “μαγικά” κουμπιά για να δεχτούμε τον συνάνθρωπό μας μαζί με τις ιδιαιτερότητές του και προτιμήσεις του! Θα γελάσετε και θα κλάψετε μέχρι δακρύων από την κωμικότητα της ιστορίας της συγγραφέως Σοφίας Τσιάμη! Πρόκειται για ένα βιβλίο “θεραπευτικό”, τρελό, με έξυπνες ομοιοκαταληξίες και ευφάνταστα ποιηματάκια!

Αλήθεια τι να πρωτοπώ για αυτό το βιβλίο; Η εικονογράφηση τέλεια! Τα ποιηματάκια επίσης! Και το δίδαγμα της ιστορίας ακόμα καλύτερο!




Βασιλική Διαμάντη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου