Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

"Το καλοκαίρι που μεγάλωσα" Άντρη Αντωνίου

ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΑ
Συγγραφέας: ΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΑΝΤΡΗ
Έτος έκδοσης: 2017
ISBN: 978-960-04-4742-2
ΣΕΛ.: 120
Σχήμα: 14 Χ 20,6
Βάρος: 150.00 γραμ.
Μαλακό εξώφυλλο
Ηλικία: Από 15 ετών
Σειρά: BIG BANG BOOKS

Πόσο εύκολο είναι να κρατάς κρυφό ό,τι συμβαίνει μέσα στο σπίτι σου; Ειδικά όταν το μόνο που θέλεις είναι να βγεις έξω να το φωνάξεις και να ζητήσεις βοήθεια;

Η Άννα, στα δεκατέσσερα πλέον χρόνια της, νιώθει πως η κατάσταση που βιώνει η ίδια και η μητέρα της έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Η συμπεριφορά του πατέρα της έχει πια ξεπεράσει τα όρια και τα βίαια ξεσπάσματά του είναι ένας καθημερινός εφιάλτης.

Η μητέρα της όμως ελπίζει. Περιμένει πως σύντομα κάτι θα αλλάξει.

Πόσο επικίνδυνο είναι να μην μπορείς να αντικρίσεις την αλήθεια κατάματα; Και πόση δύναμη χρειάζεται για να αντιδράσεις; Αν όμως αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να μπορέσεις να συνεχίσεις;




Η Άντρη Αντωνίου γεννήθηκε στην Κύπρο το 1980. Αποφοίτησε από το Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου και εργάζεται ως δασκάλα.
Από τις Εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά της για παιδιά Μπελαδομαγνήτης, Πηνελόπη και Καρδιά πάνω σε ρόδες.
Έχει τιμηθεί με το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας Κύπρου για Μεγάλα Παιδιά και Εφήβους (2012) και έχει βραβευτεί τρεις φορές από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά (τα έτη 2015 και 2016). Το 2017 επιλέχτηκε για να συμμετάσχει στο πρότζεκτ Aarhus39, ανάμεσα στους 39 πιο υποσχόμενους συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας κάτω των σαράντα ετών στην Ευρώπη.
Περισσότερες πληροφορίες για τη συγγραφέα και τα βιβλία της μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση https://antriantoniou.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου