Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Κριτική Βιβλίου “Σχέσεις ενστίκτου” της Πόπης Λαμπροπούλου

Το συγκεκριμένο βιβλίο με περίμενε για πολύ καιρό μέχρι να αποφασίσω να το διαβάσω. Πάντα κάτι γινόταν και δεν αποφάσιζα να το ξεκινήσω. Μάλλον δεν είχε έρθει η στιγμή για αυτό. Και όταν τελικά ήρθε με πλημμύρισε από εικόνες, συναισθήματα, εμπειρίες και γνώσεις.
Η ιστορία μας μιλάει για δύο ζευγάρια, άγνωστα μεταξύ τους. Από τη μία έχουμε τον Πέτρο και τη Δάφνη, μία σχέση καρμική και με πολλές διακυμάνσεις. Και από την άλλη τον Άρη και τη Τόνια, οι οποίοι ζουν μαζί αλλά χωρίς να είναι μαζί. Οι παιδικές ηλικίες και των τεσσάρων ξεδιπλώνονται σιγά – σιγά, βήμα – βήμα. Αυτά τα πισωγυρίσματα μας βοηθάνε να κατανοήσουμε τους χαρακτήρες τους και την εξέλιξή τους. Η πιο τραγική παιδική ηλικία, είναι αυτή της Τόνιας. Η ιστορία της θα συγκλονίσει και τον πιο σκληρό άνθρωπο.
Κάποια στιγμή οι ζωές όλων τους θα μπερδευτούν και θα προσπαθήσουν να ξεμπλέξουν το γαϊτανάκι. Τι θα γίνει; Πως θα συναντηθούν μεταξύ τους; Τι σημαίνει ο έρωτας στις ζωές τους; Πως αντιλαμβάνεται τη ζωή του ο καθένας; Γιατί κάποιοι “δραπετεύουν” από τη ρουτίνα τους; Πως θα δεθούν οι ζωές τους; Πως και ποιους θα αγαπήσουν; Από ποιους θα αγαπηθούν;
Το βιβλίο είναι ένας ύμνος στην αγάπη, στη συντροφικότητα, στον έρωτα, στα θέλω, στην εμπιστοσύνη και στη δύναμη ψυχής. Πρόκειται για ένα ψυχογράφημα καθημερινών ανθρώπων, οι οποίοι με επιρροές από την παιδική τους ζωή κουβαλάνε το δικό τους σταυρό και Γολγοθά. Κάποιοι καταφέρνουν να ξεπεράσουν τις εικόνες και τα βιώματα των παιδικών τους χρόνων και κάποιοι άλλοι γίνονται “υποχείρια” των παιδικών τους αναμνήσεων, οι οποίες τους κυνηγάνε και στην ενήλικη ζωή. Είναι ένα πανέμορφο, διδακτικό, ψυχολογικό και αξιόλογο βιβλίο, το οποίο πρέπει να διαβαστεί από όλους! Οι χαρακτήρες είναι καλοδουλεμένοι, άνθρωποι της διπλανής πόρτας, αληθινοί και συμπαγείς. Ενεργούν με γνώμονα την αγάπη, τη ψυχοσύνθεσή τους και τη ψυχολογία τους. Κάνοντας άλλοτε λάθη και άλλοτε πράττοντας σωστά σύμφωνα με τη κρίση τους. Αν λοιπόν, σας αρέσουν τέτοιου είδους βιβλία, τότε πρέπει να το διαβάσετε και να ταξιδέψετε στους ανέμους και στις φουρτούνες που μας προσφέρει απλόχερα η συγγραφέας μέσα από την ιστορία του βιβλίου της!





Βασιλική Διαμάντη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου