Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Κριτική Βιβλίου “Πλέκοντας ίχνη” της Έρικας Αθανασίου

Κεντρική ηρωίδα του βιβλίου είναι η Αφροδίτη (δεν είναι το αληθινό της όνομα). Η “Αφροδίτη” είναι μία άνεργη δημοσιογράφος, η οποία εν μέσω κρίσης θα βρεθεί χωρίς δουλειά. Αυτό θα την οδηγήσει στο να νοικιάσει το σπίτι της και η ίδια να ζει μέσα σε ένα αυτοκίνητο. Μία νύχτα θα “εισβάλλει” στον χώρο της –το αυτοκίνητό της– ένας άγνωστος άντρας, ο οποίος της παρουσιάζεται με τον όνομα “Άρης”. Και κάπως έτσι ξεκινάει η ιστορία του βιβλίου της. Ο “Άρης” θεωρείται ύποπτος για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Διαμαντόπουλου, ο οποίος είχε θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος.
Είναι ο “Άρης” ο δολοφόνος ή όχι; Και αν όχι ποιος τον δολοφόνησε; Γιατί τον δολοφόνησαν; Γιατί η ομάδα του “Άρη” είχε τοποθετήσει γκαζάκια στα σπίτια μεγάλων δημοσιογράφων; Θα καταφέρουν να λύσουν την υπόθεση η “Αφροδίτη” και ο “Άρης”; Γιατί η σύζυγος του Διαμαντόπουλου θα κατέβει ως υποψήφια για δήμαρχος; Τι θέλει να ανακαλύψει; Τι σχέση έχουν τα κέντρα βοήθειας κακοποιημένων γυναικών με την πλοκή του βιβλίου; Τι σχέση έχουν οι εφημερίδες και οι δημοσιογράφοι με τους υποψήφιους δημάρχους; Και τι σχέση έχουν οι ακτιβιστές με την τοπική κοινωνία;
Ένα γαϊτανάκι, είναι όλο το βιβλίο, το οποίο η συγγραφέας προσπαθεί να ξετυλίξει σιγά – σιγά, βήμα – βήμα, και εμείς καλούμαστε να οδηγηθούμε στη λύση του μέσα από τα “ίχνη” που μας δείχνει η Έρικα Αθανασίου. Όπως επίσης μας δείχνει και τη διαφθορά σε όλο το φάσμα της και σε όλα τα επαγγέλματα. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο και αστυνομικό μυθιστόρημα, το οποίο θα κερδίσει τους αναγνώστες του και δε θα χορταίνουν να το διαβάζουν. Η αγωνία που σου προκαλεί διαβάζοντάς το, σε κάνει να μη σταματάς την ανάγνωση μέχρι να βρεθείς “αντιμέτωπος” με τη λύση. Πολλά τα στοιχεία που σου δίνει η συγγραφέας αλλά η λύση στην εξιχνίαση του εγκλήματος φαντάζει μακρινή. Μέχρι και λίγο πριν από το τέλος της ιστορίας δεν καταφέρνεις να βρεις το δολοφόνο και αν ο “Άρης” είναι εν τέλει αθώος ή ένοχος.





Βασιλική Διαμάντη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου