Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Κριτική Βιβλίου “Κρυφές αμαρτίες” της Rebecca James

Όλοι μας έχουμε μυστικά, πάθη, αμαρτίες, τις οποίες δεν έχουμε τολμήσει να εξομολογηθούμε σε κανέναν. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στις ζωές των ηρώων του βιβλίου.
Η Άννα ζει με πολλές φοβίες, τύψεις και ανομολόγητα μυστικά. Η Λίλα, είναι ο τύπος της γυναίκας, που κανένας άντρας δε θα ήθελε δίπλα του αλλά και καμία γυναίκα ως φίλη. Ο Τιμ, είναι αυτό που λέμε τέλειος άντρας, ιδανικός σύντροφος και στοργικός φίλος. Ο Μάρκους είναι ένας δειλός άντρας. Και η Φιόνα, μία προσωπικότητα με πολλά ψυχολογικά προβλήματα, τα οποία έχουν σχέση με το παρελθόν.
Αυτοί οι τέσσερις χαρακτήρες θα δεθούν με κάποιον ιδιαίτερο τρόπο μεταξύ τους.
Η Άννα είναι αγοραφοβική. Τον λόγο θα τον μάθουμε μπαίνοντας σιγά σιγά στην ιστορία του βιβλίου. Ο Τιμ θα σταθεί δίπλα της σε κάθε της βήμα και ανάμεσά τους θα αναπτυχθεί μία ιδιαίτερη φιλία. Ο Μάρκους ζει στη σκιά της αδερφής του, Φιόνα, οι οποίοι εργάζονται σε μία δικηγορική εταιρεία. Και η Λίλα, είναι μία γυναίκα, η οποία επιζητά τα πλούτη και την άνετη ζωή.
Πώς θα δεθούν οι ζωές τους; Τι μυστικά κρύβει ο καθένας τους; Θα καταφέρουν να επουλώσουν τις πληγές τους; Τι θα γίνει στο τέλος;
Πρόκειται για ένα καταιγιστικό και ψυχολογικό μυθιστόρημα. Οι σκιαγραφήσεις των ηρώων είναι έντονες. Η συγγραφέας καταφέρνει να μας χαρίσει ένα άρτιο αποτέλεσμα και να μαγέψει τους αναγνώστες της μέσα από την ιστορία του βιβλίου. Είναι ανατρεπτικό, με πολλές δόσεις μυστηρίου, μία ιστορία που θα μπορούσε κάλλιστα να συμβεί και σε εμάς. Υπάρχει συνοχή κατά την ανάγνωση, χωρίς να κουράζει, ούτε να κάνει οποιαδήποτε κοιλιά. Αντιθέτως, κρατάει στον αναγνώστη αμείωτο το ενδιαφέρον και τον παρακινεί να το τελειώσει άμεσα. Διαβάζεται απνευστί χάρη στον, σχετικά, μικρό του όγκο σε σελίδες και χαρίζει στον αναγνώστη ποικίλα συναισθήματα όπως συγκίνηση, κατανόηση, πικρία, απογοήτευση, στοργή, αγάπη και εμπιστοσύνη. Αν θα έπρεπε να το βαθμολογήσω, θα του έβαζα σίγουρα δέκα και θα παρότρυνα σε όλους τους αναγνώστες να το διαβάσουν!






Βασιλική Διαμάντη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου