Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Κριτική Βιβλίου “Μικρή Βαρκελώνη” της Ελένης Δαφνίδη

Ποια είναι η Άλμα; Τι είναι αυτό που την κάνει αγαπητή; Γιατί έχει εφτά χρόνια να βγει από το σπίτι της; Ποια είναι αυτή η κατάρα που την καταδιώκει; Γιατί θέλει να μοιάσει στη Φρίντα Κάλο; Τι δημιουργίες φτιάχνει; Γιατί κάνει την Έλεν Ζεν να αγανακτεί κάθε φορά; Τι σημαίνει ο έρωτας για την ίδια; Γιατί διώχνει τους ανθρώπους από δίπλα της; Πολλά τα ερωτήματα που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης. Αλλά θα απαντηθούν όλα σιγά – σιγά.
Η Άλμα είναι μία γυναίκα της διπλανής πόρτας, με τις ανησυχίες της, τις φοβίες της και τις φαντασιώσεις της. Βλέπει πολλές ταινίες και αυτό την κάνει να έχει χάσει λίγο τα όρια του φανταστικού και της πραγματικότητας. Η Έλεν Ζεν πλάθει πολλές ευφάνταστες ιστορίες γύρω από τη ζωή της, η οποία προσπαθεί να πείσει τον κόσμο ότι καθημερινά έχει συναναστροφές με πολλούς ανθρώπους της showbiz και όχι μόνο.
Πρόκειται για ένα άκρως χιουμοριστικό βιβλίο, το οποίο προσφέρει στους αναγνώστες συγκίνηση και γέλιο. Γνωρίζοντας την Άλμα, καταλαβαίνει κανείς ότι δεν είναι μία ωραιοποιημένη κούκλα αλλά μία γυναίκα της διπλανής πόρτας, μία πιθανή φίλη μας, ένας συνηθισμένος άνθρωπος ή έστω σχεδόν συνηθισμένος. Έχει μία ιδιαίτερα καλλιτεχνική φύση, η οποία εκφράζεται μέσα από αναλώσιμα προϊόντα και μέσω του σαρκασμού της θα σας συγκινήσει. Οι καταστάσεις που βιώνει, επειδή η ίδια το θέλει, είναι αστείες και ιδιαίτερες. Σίγουρα θα σας κάνει να γελάσετε και να κλάψετε μέχρι τελικής πτώσης. Αυτά είναι μερικά κομμάτια που θα σας κάνουν να αγαπήσετε το συγκεκριμένο βιβλίο! Το τσαλάκωμα των ηρώων δεν το κάνουν πολλοί συγγραφείς, και αυτό από μόνο του κατατάσσει την Ελένη Δαφνίδη σε μία αξιόλογη συγγραφέα.





Βασιλική Διαμάντη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου