Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Κριτική Βιβλίου “Ο Ουίλιαμ Ουέντον και ο κλέφτης του λουριδίου” του Bobbie Peers

Ο Βίλιαμ Όλσεν ζει στη Νορβηγία και το πραγματικό του όνομα είναι Ουίλιαμ Ουέντον. Η καταγωγή του είναι από την Αγγλία αλλά αναγκάστηκαν οι γονείς τους να φυγαδευτούν στη Νορβηγία. Στη Νορβηγία, για λίγες ημέρες θα είναι το Ανέφικτο. Το Ανέφικτο είναι ο πιο δύσκολος γρίφος του κόσμου. Ακόμα και οι πιο έξυπνοι δεν καταφέρνουν να τον λύσουν. Ο Βίλιαμ δε θυμάται τίποτα από αυτά. Του φαίνεται τόσο παράξενο πως πρέπει να κρυφτούν.
Η λύση του Ανέφικτου, από τον ίδιο, θα ανατρέψει τη ζωή του. Θα γίνει το επίκεντρο και το όνομά του διάσημο. Αυτό θα το κάνει μαθητευόμενο στο Ινστιτούτο Μετα-ανθρώπινων Ερευνών. Εκεί θα μάθει πολλά για τον “εξαφανισμένο” παππού του. Επίσης, θα μάθει για το λουρίδιο και τη σπουδαιότητά του. Καθώς, και για τον Έιμπραχαμ και γιατί θέλει να βρει και το υπόλοιπο κομμάτι του. Το λουρίδιο είναι ένα επικίνδυνο και έξυπνο μέταλλο, το οποίο δεν πρέπει να πέσει σε λάθος χέρια. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα είναι μοιραίο για την ανθρωπότητα.
Τι είναι αυτό το λουρίδιο; Γιατί το ψάχνει απεγνωσμένα ο Έιμπραχαμ; Γιατί ο παππούς του Ουίλιαμ είναι εξαφανισμένος; Γιατί η οικογένειά του άλλαξε ταυτότητα και χώρα; Που οφείλεται αυτή η ιδιαιτερότητα του Ουίλιαμ; Θα καταφέρει ο Ουίλιαμ να βγει ζωντανός από αυτή την ιστορία; Θα ανακαλύψει την αλήθεια;
Το βιβλίο “Ο Ουίλιαμ Ουέντον και ο κλέφτης του λουριδίου” είναι μία συναρπαστική περιπέτεια γεμάτη τεχνολογία και ήρωες με ιδιαίτερες δυνάμεις. Απευθύνεται στο εφηβικό κοινό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορούν να το διαβάσουν και μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες. Πρόκειται για την πρώτη περιπέτεια μιας σειράς βιβλίων υψηλής τεχνολογίας, ρομποτικής, βιοτεχνολογίας, κωδικών και υπερδυνάμεων. Κάθε έφηβος θα γοητευτεί και θα “ξεχαστεί” μέσα στην ιστορία, διαβάζοντάς την απνευστί! Δεν θα κουράσει κανέναν. Αντιθέτως, θα τον μυήσει στον χώρο της τεχνολογίας, στη λύση των δυσεπίλυτων προβλημάτων και στην αποκρυπτογράφηση των πιο δύσκολων κωδικών.






Βασιλική Διαμάντη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου