Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Κριτική Βιβλίου “Όνειρα ξεχασμένα” του Γρηγόρη Τριγλίδη

Ο Δημήτρης μετά από έξι χρόνια σε κατάσταση “φυτού” θα επανέλθει στη ζωή. Η μητέρα του θα σταθεί δίπλα του ακοίμητος φρουρός. Όλοι του έχουν γυρίσει την πλάτη και μένει μόνος του.
Θα καταφέρει να ορθοποδήσει; Να ξαναβρεί τον χαμένο του χρόνο και να τον καλύψει; Να μπει στον εργασιακό χώρο και να διεκδικήσει μία θέση εργασίας σε αυτόν; Να βρει την ευτυχία στο πρόσωπο μιας γυναίκας; Να αποκτήσει οικογένεια; Να πορευτεί στη ζωή του και να προκόψει;
Πολλά τα ερωτήματα που γεννιούνται κατά την ανάγνωση αυτού του μικρού σε σελίδες βιβλίου, αλλά με βάθος και ουσία ιστορία του. Τα κεφάλαια του βιβλίου εναλλάσσονται στη ζωή του Δημήτρη και στα όνειρά του. Μέσα από τα όνειρα γνωρίζουμε την ιστορία του παρελθόντος, πως έγινε το ατύχημα, τον εσωτερικό του κόσμο και τις προφητικές του εξάρσεις. Κάθε όνειρο και μία ιστορία, ένα βήμα στο μέλλον του, μέσα από έναν διαφανή μανδύα αλήθειας και προφητείας.
Μέσα σε 136 σελίδες μαθαίνουμε όλη τη ζωή του ήρωά μας από τα παιδικά του χρόνια μέχρι και την τρίτη του ηλικία. Η γλώσσα που χρησιμοποιεί ο συγγραφέας είναι μεστή, απλή και λιτή χωρίς υπερβολές αλλά μέσα από μία αλήθεια και μία πραγματικότητα, τις οποίες συναντάμε καθημερινά στις ζωές μας. Ο Δημήτρης θα μπορούσε να ήταν ο γιος σας, ο πατέρας σας, ο θείος σας, ο φίλος σας ή και ο γείτονάς σας. Είμαι σίγουρη ότι όλοι θα ενθουσιαστούν από τη γραφή του πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα, Γρηγόρη Τριγλίδη και θα τον ακολουθούμε σε κάθε του συγγραφικό βήμα! Επιλέξτε το για να βυθιστείτε στον εσωτερικό κόσμο ενός άντρα, και να τους γνωρίσετε καλύτερα!






Βασιλική Διαμάντη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου