Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Κριτική Βιβλίου “Το κορίτσι που αγαπούσε τα βιβλία” της Βίβιαν Μάρκου

Η Δήμητρα Κορίνη είναι μία τριανταπεντάχρονη εργαζόμενη και στέλεχος ενός μικρού εκδοτικού, πολύ μικρού θα έλεγα. Το όνειρό της είναι να φτιάξει μία λογοτεχνική σειρά αλλά αντί αυτού έρχεται αντιμέτωπη με μία σειρά αυτοβελτίωσης, την οποία γράφει η ίδια. Στωικά, περιμένει να έρθει αυτό που χρόνια αποζητά. Και ναι αυτή η ώρα κάποια στιγμή θα έρθει αλλά θα περάσει από πολλά “βασανιστήρια”. Ώσπου θα γνωρίσει τον ανερχόμενο συγγραφέα Αύγουστο Γιάνναρο, ο οποίος εκτός από ταλαντούχος είναι και πανέμορφος με διαστάσεις μοντέλου. Και κάπου εκεί ξεκινάει να αχνοφέγγει ο έρωτας.
Το βιβλίο είναι αισθηματικό με έντονες δόσεις χιούμορ. Μας παρουσιάζει τον τομέα των εκδόσεων με τα πολλά ανέκδοτα βιβλία να έρχονται με ιλιγγιώδη ρυθμό στον εκδοτικό οίκο. Επίσης, μας εξιστορεί όλη τη διαδικασία από τη παραλαβή των ανέκδοτων έργων μέχρι την εκτύπωση, τη διοχέτευση στην αγορά και τα κριτήρια επιλογών των αναγνωστών.
Σίγουρα πρόκειται για ένα βιβλίο που θα απολαύσει κάθε αναγνώστης μέσα από το πρίσμα του έρωτα, των συναισθημάτων, της φιλίας, της αυτοεκτίμησης και της γνώσης. Το βασικότερο νόημα της ιστορίας είναι πως πρέπει να κυνηγάμε τα όνειρά μας και να μη θεωρούμε τίποτα ανεκπλήρωτο και ακατόρθωτο!





Βασιλική Διαμάντη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου