Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

Κριτική Βιβλίου “Το αγκάθινο στέμμα” του Θεόφιλου Γιαννόπουλου

Στο πρώτο του βιβλίο ο συγγραφέας μας μεταφέρει στη Βόρεια Ελλάδα και σε μία εποχή με πολλούς μύθους και ιστορία. Ένας βυζαντινολόγος θα ζητήσει τη βοήθεια ενός παλιού του φίλου και συγγραφέα για την ανακάλυψη μιας άγνωστης πτυχής της ιστορίας. Το ταξίδι στο χρόνο ξεκινάει... προσδεθείτε και αφεθείτε στον συγγραφικό οίστρο του Θεόφιλου Γιαννόπουλου.
Τι κρύβουν το δαχτυλίδι και το βιβλίο που βρέθηκαν; Σε ποια εποχή χρονολογούνται; Ποιο είναι το Τάγμα των Μυστικών; Γιατί ζητάνε από τον Κωνσταντίνο να ανακαλύψει αυτό που οι ίδιοι δεν μπορούν; Ποιοι κίνδυνοι ελλοχεύουν; Τι θα βρουν στις κατακόμβες της Θράκης; Τι ρόλο παίζει η μυστηριώδης γυναίκα, η οποία εμφανίζεται στον Άγγελο;
Το συγκεκριμένο μυθιστόρημα αφορά τους λάτρεις των μυστικών κωδικών και συμβόλων και των μυστικών οργανώσεων θυμίζοντάς μας έντονα τα βιβλία του Dan Brown και τις περιπέτειες του Ιντιάνα Τζόουνς. Οι μύθοι, οι θρύλοι, οι γρίφοι, το μυστήριο και η φαντασία παίρνουν μπροστά προκαλώντας το ενδιαφέρον στους αναγνώστες μέσω των καταιγιστικών αποκαλύψεων που θα προκύψουν. Η έρευνα του συγγραφέα είναι διάχυτη σε όλο το φάσμα της ανάγνωσης. Και έτσι πρέπει άλλωστε. Κάθε ανάγνωσμα οφείλει εκτός από διασκεδαστικό να είναι και μορφωτικό. Και τα δύο τα καταφέρνει περίτρανα καθώς όσοι το διαβάσουν θα εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους για την εποχή των ευρημάτων. Μέσα σε όλη την πλοκή που ξετυλίγεται θα συναντήσουμε αλήθειες αλλά και έντονη μυθοπλασία όπως αρμόζει σε ένα μυθιστόρημα τέτοιας κατηγορίας.






Βασιλική Διαμάντη 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου