Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Κριτική Βιβλίου “Ρόζα ο ροζ δράκος, Συνάντηση με έναν γίγαντα” της Μαρίας Καλτσή

Η Ρόζα “ξαναχτυπά”. Αυτή τη φορά η αποστολή της θα είναι διαφορετική από την πρώτη της, η οποία ήταν περιπετειώδης. Στο δεύτερο βιβλίο της Ρόζας, ο ροζ δράκος μας θα συναντηθεί με έναν γίγαντα. Όχι δεν θα πολεμήσει μαζί του. Αντιθέτως, θα συνεργαστεί μαζί του.
Η Ρόζα θα πάει σε ένα περιβάλλον άγνωστο σε αυτήν όπου θα κάνει νέους φίλους. Θα μιλήσει με ανθρώπους αλλά και με έναν γίγαντα. Και όπως ήταν φυσικό θα τη λατρέψουν όλοι! Γιατί είναι ροζ και αγαπάει όλα τα πλάσματα!
Ποιος είπε ότι μόνο οι περιπέτειες είναι τα βιβλία που αγαπούν τα παιδιά; Είμαι σίγουρη ότι και αυτό το βιβλίο θα το λατρέψουν οι μικροί μας φίλοι, όχι μόνο για την ιστορία του –αν και είναι ένα συν η συγκεκριμένη ιστορία– αλλά και για τις δραστηριότητες που υπάρχουν στο τέλος, όπως είναι το κρυπτόλεξο κ.α. Η εικονογράφηση για ακόμα μία φορά είναι ζωντανή και έντονη, όπως οφείλει να είναι ένα παιδικό βιβλίο. Η έννοια της αγάπης, της κοινωνικής προσφοράς, της φιλίας και της εκτίμησης κάνουν την ιστορία να έχει διδακτικό χαρακτήρα αλλά με απολύτως κατανοητό τρόπο. Και σε συνδυασμό με τη μάθηση πηγαίνουν ένα βήμα πιο πέρα το συγκεκριμένο ανάγνωσμα. Συγχαρητήρια για ακόμα μία φορά αξίζει η συγγραφέας, Μαρία Καλτσή, η οποία θέτει ψηλά τον πήχη προσφέροντάς μας τέτοιας ποιότητας αναγνώσματα!






Βασιλική Διαμάντη 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου