Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ "Άνθρωποι" Θωμάς Στεργιόπουλος


Θωμάς Στεργιόπουλος
Άνθρωποι
αφηγήματα
Σελ. 160
τιμή (χωρίς ΦΠΑ): 12 €
ISBN: 978-960-283-488-6

Από τις εκδόσεις ΡΟΕΣ και στη σειρά «Ελληνική πεζογραφία» κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Θωμά Στεργιόπουλου με τίτλο Άνθρωποι.

Στο βιβλίο αυτό, ο Βορειοηπειρώτης συγγραφέας, με ύφος εντελώς προσωπικό και γλώσσα γήινη που απηχεί τη δύναμη της γης που τον γαλούχησε, μας γνωρίζει τους ανθρώπους που αγάπησε, αυτούς που τον συγκίνησαν, τον ενέπνευσαν και δυνάμωσαν μέσα του την αγάπη για την παράδοση του βορειοηπειρώτικου ελληνισμού.

Πρόκειται για δέκα «πορτρέτα» ανθρώπων κάθε ηλικίας και ιδιότητας, με δυο όμως βασικά κοινά χαρακτηριστικά: είναι όλοι παιδιά της Βορείου Ηπείρου και υπηρετούν την παράδοση και τον πολιτισμό της, ο καθένας με τον τρόπο που αγαπάει – είτε αυτός είναι η λαογραφία, η παραδοσιακή μουσική και το δημοτικό τραγούδι, είτε ο πόθος για τη διάδοση του ελληνικού βιβλίου στους Έλληνες της Αλβανίας.

Τα κείμενα αυτά αποτελούν ταυτόχρονα μαρτυρίες για τις δυσκολίες και τα αδιέξοδα που οι περιορισμοί στην ελευθερία της έκφρασης, στα δύσκολα χρόνια του ολοκληρωτισμού, προκαλούσαν στους πνευματικούς ανθρώπους της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας, οι οποίοι ένα πράγμα επιθυμούσαν: την πνευματική σύνδεσή τους με την Ελλάδα και την ελληνική παιδεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου