Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

Συζητώντας με την Αιμηλία Μπέλμπα

Ερώτηση 1η: Ποιος/α είναι ο/η αγαπημένος/η σας συγγραφέας;

Α.Μ.: Ο Ουμπέρτο Έκο.


Ερώτηση 2η: Ποιο είναι το πρώτο βιβλίο που διαβάσατε;

Α.Μ.: Ο Τρελαντώνης της Πηνελόπης Δέλτα.


Ερώτηση 3η: Τι σας ώθησε να ξεκινήσετε τη συγγραφή;

Α.Μ.: Η αλήθεια είναι, πως τα πράγματα στη ζωή μου δεν πήγαιναν πολύ καλά την περίοδο, που ξεκίνησα να γράφω. Η ιδέα μέσα στο μυαλό μου υπήρχε καιρό, όποτε όταν έτυχε κιόλας να βρεθώ σε μια δουλειά, που δεν μου άρεσε, όλο αυτό ήταν σαν μια βόμβα, που έσκασε. Νομίζω είχα δυο επιλογές ή θα έγραφα ή θα τρελαινόμουν.


Ερώτηση 4η: Πώς θα χαρακτηρίζατε το βιβλίο σας “Οι βρικόλακες της Λίλιθ”;

Α.Μ.: Για εμένα είναι ένα καθαρά ψυχολογικό βιβλίο.


Ερώτηση 5η: Πώς σας γεννήθηκε η ιδέα να γράψετε το συγκεκριμένο βιβλίο;

Α.Μ.: Εξ αρχής είχα πει, ότι αν έγραφα ποτέ θα ήταν κάτι, που να έχει να κάνει με βρικόλακες, γιατί με ενθουσίαζαν. Ο αθάνατος και παντοδύναμος βρικόλακας, που καίγεται στον ήλιο, είναι ένα τόσο ενδιαφέρον πλάσμα, αν σκεφτείς, ότι ενσαρκώνει την απόλυτη δύναμη, αλλά και την απόλυτη αδυναμία.


Ερώτηση 6η: Αν θα έπρεπε να διαλέξετε τη ζωή ενός εκ των ηρώων του βιβλίου σας να ζήσετε, ποιος/α θα ήταν και γιατί;

Α.Μ.: Θα διάλεγα τη ζωή του Τόμι. Είχε αρκετά προνόμια, είχε γεννηθεί σε μια αριστοκρατική οικογένεια και είχε και ο ίδιος πολλά χαρίσματα από μόνος του. Βέβαια, είχε και πολύ πάθος, κάτι που τον οδηγούσε σε λάθη πολλές φορές, αλλά πιστεύω, πως συνολικά έχει ζήσει μια συναρπαστική ζωή.


Ερώτηση 7η: Η ιστορία σας ξεδιπλώνεται μέσα στο σκοτάδι. Εκεί, βλέπουμε την κεντρική ηρωίδα να κάνει ένα ταξίδι εσωτερικής αναζήτησης, ανασκόπησης και ενδυνάμωσης. Πόσο εύκολο ή δύσκολο πιστεύετε ότι είναι να τα καταφέρει ένας άνθρωπος σε αυτό του το ταξίδι;

Α.Μ.: Είναι πολύ δύσκολο, γιατί μερικές φορές οι συνθήκες δεν σε βοηθούν καθόλου και δεν είμαστε όλοι το ίδιο δυνατές προσωπικότητες.


Ερώτηση 8η: Έρωτας και αγάπη. Η μοίρα υποτάσσει και προσδιορίζει τα συναισθήματα ή όχι; Ποια είναι η άποψή σας;

Α.Μ.: Όχι, δεν έχει να κάνει με τη μοίρα, κατά την γνώμη μου πάντα. Πιστεύω, είναι ανάλογα τι προτεραιότητες έχεις και όπως είπα πιο πριν πόσο δυνατή προσωπικότητα είσαι.


Ερώτηση 9η: Τι θα θέλατε να πείτε στους αναγνώστες σας;

Α.Μ.: Ευχαριστώ, που διαβάσατε το βιβλίο μου! J


Ερώτηση 10η: Θα θέλατε να μας πείτε μερικά λόγια για το επόμενο συγγραφικό βήμα σας;

Α.Μ.: Έχω γράψει και ένα δεύτερο βιβλίο, που εξελίσσεται περίπου ένα χρόνο μετά το τέλος του πρώτου, αλλά μπορεί να διαβαστεί και από κάποιον, που δεν έχει διαβάσει το πρώτο βιβλίο. Βέβαια, η τύχη του είναι άγνωστη ακόμα.


Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τη συνέντευξη που μου παραχωρήσατε! Εύχομαι κάθε επιτυχία και καλοτάξιδο το βιβλίο σας!!!





Η Αιμηλία Μπέλμπα αντίκρισε για πρώτη φορά αυτόν τον γκρίζο κόσμο στις 12 Νοεμβρίου του 1991 στην Αθήνα. Συγκεκριμένα το μεσημέρι, γιατί ποτέ δεν ήταν πρωινός τύπος. Τελειώνοντας το Λύκειο, Πέρασε στο τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Όμως, οι φιλοσοφικές της αναζητήσεις την οδήγησαν στο να αποφασίσει, πως θα ασχολιόταν με κάποιο τρόπο με το γράψιμο και έτσι, πήγε σε μια Σχολή Δημοσιογραφίας (την οποία ναι, αυτή την φορά τέλειωσε). Στη συνέχεια, για τρία χρόνια ασχολήθηκε με το κομμάτι των διεθνών στο ποδόσφαιρο στο αθλητικό site «Sentra Goal». Ακολούθησαν κάποια projects ως κειμενογράφος, μέχρι, που αποφάσισε, ότι το επόμενο της θύμα θα ήταν η λογοτεχνία.
(2018) Οι βρικόλακες της Λίλιθ, Σιδέρη Μιχάλη





Οι βρικόλακες της Λίλιθ
Πριν από την Εύα, υπήρχε η Λίλιθ. Όμως, λίγοι ξέρουν το όνομα της και ακόμα λιγότεροι την ιστορία της. Η Λίλιθ, η πρώτη γυναίκα που έφτιαξε ο Θεός, περιπλανιόταν για χιλιετίες ως βρικόλακας στην Γη. Μεθυσμένη από την δύναμη, προσπάθησε, να ανοίξει τις πύλες του Παραδείσου και της Κόλασης. Το σχέδιο της αποτυγχάνει και η Λίλιθ αυτοκτονεί, αλλά δεν εξαφανίζεται. 150 χρόνια μετά επιστρέφει, ως θνητή, για να γίνει ξανά Αθάνατη. Για να το πετύχει αυτό, η Λίλιθ,θα βρεθεί αντιμέτωπη με τον ίδιο της τον εαυτό, ενώ μια τεράστια απειλή εμφανίζεται για τους βρικόλακες και τους θνητούς.
Σε αυτό το βιβλίο, η συγγραφέας γράφει για ένα ταξίδι εσωτερικής αλλαγής και ενδυνάμωσης, μέσα από την συμφιλίωση με τις σκοτεινές πλευρές σου.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου