Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

Κριτική Βιβλίου “Αιώνια δικός σου” της Julia Quinn


Η Ελοΐζ έχει χάσει την αγαπημένη της φίλη, η οποία και παντρεύτηκε τον αδερφό της, Κόλιν. Εκεί που νόμιζε ότι θα έμενε γεροντοκόρη από δική της απόφαση και θα είχε για παρέα την Πενέλοπε, όλα ανατρέπονται μέσα σε λίγες στιγμές.
Η συνεχής επικοινωνία μέσω αλληλογραφίας με τον σερ Φίλιπ Κρέιν θα την ωθήσει να μεταβεί στο σπίτι του για να δουν αν ταιριάζουν μεταξύ τους και αν θα αποδεχθεί την πρόταση γάμου που της έχει γίνει. Ο Φίλιπ Κρέιν ψάχνει να βρει πρωτίστως μία μητέρα για τα δίδυμα παιδιά του και δευτερευόντως μία σύζυγο και σύντροφο για τον ίδιο. Ο ίδιος νομίζοντας ότι η Ελοΐζ είναι μία άσχημη γεροντοκόρη, η οποία απλά δεν μπορεί να βρει σύζυγο, δράττεται την ευκαιρία να τη ζητήσει σε γάμο.
Όταν η Ελοΐζ θα βρει, προ εκπλήξεως, μπροστά του θα δει ένα αγγελικό πρόσωπο και όχι μία απεγνωσμένη γεροντοκόρη. Μόνο που τα προβλήματά του τώρα ξεκινάνε. Τα παιδιά του δε θέλουν να τη δουν νομίζοντας ότι θα διεκδικήσει τον μηδαμινό χρόνο που αφιερώνει στα ίδια. Ενώ αυτό δεν είναι το χειρότερό του πρόβλημα. Το βασανιστήριο θα έρθει όταν εντελώς ξαφνικά θα σταθούν απέναντί του τα αδέρφια Μπρίτζερτον με σκοπό να τον εξοντώσουν ή να αναγκαστεί να δεχθεί να παντρευτεί την αδερφή τους.
Το χιούμορ λείπει από το συγκεκριμένο βιβλίο, εκτός από ορισμένες σκηνές που αποκτούν αποχρώσεις τραγελαφικές. Θα μπορέσει ο Φίλιπ Κρέιν να γίνει ο τέλειος σύζυγος που αναζητά η Ελοΐζ αλλά και τα αδέρφια της;
Μία ακόμα ρομαντική και αισθηματική ιστορία έρχεται να συναρπάσει, να “λιώσει” και να συγκινήσει τους αναγνώστες. Ετοιμαστείτε να βυθιστείτε στη γραφή της Julia Quinn και να γίνετε για λίγο λάτρεις της ρομαντικής λογοτεχνίας!
 
 
 
 
 
Βασιλική Διαμάντη 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου