Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Ματωμένα Εντελβάις Γιώτα Γούβελη

Τα «Ματωμένα Εντελβάις» είναι ένα βιβλίο γεμάτο μυστήριο, αγωνιώδες, που από τον τίτλο του σε προετοιμάζει για το αίμα που θα χυθεί.
Με φόντο τις Ελβετικές Άλπεις , στην μεταπολεμική Γενεύη, η ελληνικής καταγωγής πρωταγωνίστρια του βιβλίου, η Μαργκό, μια γυναίκα με ιδιαίτερο ταπεραμέντο και δυναμική προσωπικότητα, που διατηρεί μαζί με τον Ελβετό σύζυγο της ένα πετυχημένο κατάστημα με παραδοσιακά είδη, προσπαθεί να βρει την λύση σε μια σειρά από φόνους.
Το κοινό στοιχείο μεταξύ τους, είναι αυτό που την ωθεί να βρει το δολοφόνο :  τα θύματα ήταν μνηστήρες της φίλης της, Μαρί.
Μέσα στην ιστορία μπλέκονται, ο καθένας με τον τρόπο του, ο Τζάνι ντε Σίλβιο, τραυματίας πολέμου, παραμορφωμένος που μαζί με την μητέρα του Κιάρα ζουν απομονωμένοι στο Κάστρο, μακριά από τον υπόλοιπο κόσμο και οι μόνες του επισκέψεις είναι της Μαρί ως νοσοκόμα του, και της Μαργκό ως μεσάζοντας στην πώληση των περίτεχνων ρολογιών που δημιουργεί με ένα ιδιαίτερο και σκοτεινό τρόπο…
Ο γοητευτικός πάστορας Σερζ, της προσφέρει την βοήθεια του και μαζί προσπαθούν να ξετυλίξουν το κουβάρι των φόνων, που όσο πάει και περιπλέκεται και από μια σειρά εξαφανίσεων. Μέσα στην ιστορία ζωντανεύει και το ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων, με την εμφάνιση ενός Ναζί που κρυβόταν στην περιοχή προσπαθώντας να αποφύγει την τιμωρία για τις αποτρόπαιες πράξεις του.
Η ιστορία ζωντανεύει μέσα από περιγραφές των τοπίων της ελβετικής υπαίθρου, λεπτομέρειες γύρω από την παράδοση των ρολογιών, των τοπικών εδεσμάτων, ήθη της εποχής αλλά και κοινωνικά στοιχεία μιας χώρας που διατήρησε την ουδετερότητα της εν καιρώ πολέμου, δίνοντας καταφύγιο ακόμα και σε εγκληματίες.

Ένα βιβλίο για τη ζωή και το θάνατο, για την αγάπη, τον έρωτα με όλα του τα πρόσωπα, την φιλία, γεμάτο ένταση, αγωνία, ανατροπές. Μια ιστορία που σε ωθεί σε σκέψεις, σε μπερδεύει σε αρκετά σημεία έτσι ώστε να πρέπει να ξανασκεφτείς κάποια γεγονότα, και σου δείχνει ότι στην πραγματική ζωή εκεί που υπάρχει το καλό, υπάρχει και το κακό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου