Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Επαίτες Ονείρου - Έλσα Μαγγανάρη

Επαίτες Ονείρων….. Ιοκάστη, Μαρίνα, Εύα, τρεις γυναίκες από διαφορετικές εποχές αναζητούν την αληθινή αγάπη.
Η Ιοκάστη γεννημένη στα τέλη του 19ου αιώνα σε μια εποχή που τα πάντα εξαρτώνται από την βούληση  του πατέρα, πόσο μάλλον η συγκατάθεση του για τον άντρα που ερωτεύτηκε με πάθος , αναγνωρίζοντας τον ως το άλλο της μισό.
Η Μαρίνα ερωτεύεται λίγο πριν ηχήσουν οι καμπάνες του Β’ Παγκόσμιου  Πολέμου, μια εποχή εξαιρετικά δύσκολη με την πείνα, την εξαθλίωση και τον φόβο να στενεύουν τα περιθώρια για να ανθήσει η αγάπη.
Η Εύα μια γυναίκα της σύγχρονης εποχής νομίζοντας πως στα μάτια του συζύγου της έχει βρει τον άνθρωπο της , πέφτει ψυχολογικά στο κενό όταν ένα σοβαρό θέμα υγείας της , της αποδεικνύει πόσο λάθος έκανε.
Και οι τρεις γυναίκες μέσα από το μυθιστόρημα της Έλσας Μαγγανάρη, που με γλαφυρό και παραστατικό τρόπο μας μεταφέρει στην εκάστοτε εποχή και μας περιγράφει τα τοπία, με τις έντονες περιγραφές της εμβαθύνει στα συναισθήματα των πρωταγωνιστριών της  και μας μεταδίδει μέσα από τους ζωντανούς χαρακτήρες της το έναυσμα για την δική μας συναισθηματική ανταπόκριση. Τρεις γυναίκες τόσο ίδιες μα και τόσο διαφορετικές κάνουν μια διαδρομή μέσα από τα όνειρα τους για το ιδανικό τους ταίρι., με σύμμαχο τους, την ελπίδα, την μαγεία και το δέος και σε άλλες περιπτώσεις τον πόνο, την απογοήτευση, την θλίψη, τον αποχωρισμό……
Προς το τέλος της ιστορίας συνειδητοποιούμε ότι υπάρχει  ένα κοινό στοιχείο που δένει αρμονικά αυτές τις τρεις υπάρξεις που επαιτούν και … απαιτούν την αληθινή αγάπη.

Ένα μεγάλο μπράβο για αυτό το πρώτο βιβλίο της συγγραφέως!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου