Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Κριτική Βιβλίου “Ο Άι – Βασίλης και το μαγεμένο παστίτσιο” της Ρένας Ρώσση – Ζαΐρη

Η μάγισσα Κουκού Κικιριρί Νυχτεριδολιλί είναι θυμωμένη με τον Άγιο Βασίλη και μιλάει ανάποδα. Παραμονή Πρωτοχρονιάς και είναι ολομόναχη. Κανείς δεν τη θέλει. Όσοι τη βλέπουν τρέχουν μακριά της. Ενώ τον Άγιο Βασίλη τον αγαπάνε όλοι. Γι' αυτό το λόγο της έρχεται η ιδέα να τον μεταμορφώσει σε παπάκι. Για να το καταφέρει αναγκάζεται να του φτιάξει παστίτσιο, το οποίο είναι το αγαπημένο φαγητό του Άγιου Βασίλη, μόνο που θα το ραντίσει με σκόνη από φταρνίσματα σαλιγκαριών.
Τελικά ο Άγιος Βασίλης ευθύνεται που κανένας δεν αγαπάει τη μαγισσούλα; Θα καταφέρει ο Άγιος Βασίλης να μοιράσει τα δώρα στα παιδιά; Θα μεταμορφωθεί σε παπάκι; Η μάγισσα Κουκού Κικιριρί Νυχτεριδολιλί θα καταλάβει το λάθος της;
Η συγγραφέας Ρένα Ρώσση – Ζαΐρη καταφέρνει να κερδίσει για ακόμα μία φορά τους αναγνώστες της. Μικροί και μεγάλοι τη λατρεύουν και δεν είναι τυχαίο! Το βιβλίο είναι άκρως συγκινητικό, συναισθηματικό, με έντονους προβληματισμούς και με όμορφα μηνύματα όπως η αγάπη, η χαρά και το πνεύμα των Χριστουγέννων που κατακλύζει τόσο τον Άγιο Βασίλη όσο και τη μάγισσα στο τέλος της ιστορίας. Η εικονογράφηση είναι μοντέρνα και με έντονες χρωματικές παλέτες που βάζουν τους αναγνώστες στην ιστορία του βιβλίου και λειτουργεί αλληλένδετα και άρρηκτα συνδεδεμένη με το κείμενο.






Βασιλική Διαμάντη 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου