Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ "Επιχειρήματα ελευθερίας" Αριστείδης Χατζής

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
Συγγραφέας: Χατζής Αριστείδης
Κατηγορία: Δοκίμια
ISBN: 978-960-569-760-0
Ηλικία: 18+
Ημερομηνία έκδοσης: 4/12/2017
Σειρά: Φιλελεύθερη Βιβλιοθήκη
Βιβλιοδεσία: Μαλακό Εξώφυλλο
Σχήμα: 14,5x20,5
Σελίδες: 384
Βάρος: 431

Ο Αριστείδης Χατζής, μετά τον ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟ, το επιτυχημένο εισαγωγικό βιβλίο του στη φιλοσοφία της ελευθερίας (κυκλοφορεί στη σειρά ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ), προσφέρει, με αυτό το νέο του βιβλίο, ένα ανθολόγιο εφαρμοσμένου φιλελευθερισμού.
Τα κείμενα που περιλαμβάνονται στον τόμο αυτόν καλύπτουν θέματα όπως η φιλελεύθερη δηµοκρατία, το κράτος δικαίου, τα ατοµικά δικαιώµατα (µε έµφαση στην ελευθερία του λόγου, της έκφρασης και του Τύπου, την ακαδηµαϊκή ελευθερία, τα δικαιώµατα που έχουν να κάνουν µε τον έλεγχο του σώµατός µας, τα δικαιώµατα των οµόφυλων ζευγαριών, των µεταναστών και των αδύναµων οµάδων).
Ο Αριστείδης Χατζής εξηγεί γιατί πρέπει να επιτρέπεται η ευθανασία, να μην απαγορεύεται ο λόγος μίσους, να έχουν δικαίωμα παιδοθεσίας τα ομόφυλα ζευγάρια, γιατί η πολυπολιτισμικότητα είναι επιθυμητή, γιατί ο εθνολαϊκισμός αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο που απειλεί τη φιλελεύθερη δημοκρατία και γιατί η τελευταία πρέπει να εξασφαλίζει την προστασία των δικαιωμάτων ακόμα και των εχθρών της.
Ένα κεφάλαιο είναι αφιερωµένο στην οικονοµική ελευθερία αλλά και στο αποτελεσματικό θεσμικό πλαίσιο που πρέπει να τη συνοδεύει για να εξασφαλιστεί οικονομική ανάπτυξη. Ο συγγραφέας αφιερώνει επίσης ένα κεφάλαιο στο φαινόµενο της πολιτικής βίας ενώ το τελευταίο κεφάλαιο του τόµου είναι αφιερωµένο στις ιδέες, τις έννοιες και τα θέµατα που απασχολούν τον σύγχρονο φιλελευθερισµό αλλά και τη δηµοκρατική σκέψη στο σύνολό της.
Η συλλογή αποτελείται από άρθρα που έχουν δηµοσιευθεί, κυρίως τα τελευταία χρόνια. Ο συγγραφέας τα έχει επεξεργαστεί ξανά σε βάθος, προσθέτοντας µια πλουσιότατη τεκµηρίωση για όσες/ους θέλουν να εµβαθύνουν στα επιµέρους ζητήµατα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου