Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Κριτική Βιβλίου “Μα, μπαμπά, είναι χάλια!” της Παναγιώτας Πλησή

Στο συγκεκριμένο βιβλίο θα γνωρίσουμε τη Λένα. Η Λένα είναι ένα πανέξυπνο κορίτσι αλλά έχει για αδερφό έναν χαζό, για μπαμπά κάποιον λίγο χαζό και λίγο έξυπνο και για μαμά κάποια που ξαναπαντρεύτηκε και θέλει να φωνάζουν μπαμπά τον Στέφανο, τον νέο της σύζυγο.
Όλα καλά μέχρι που ο μπαμπάς της, ο αληθινός της μπαμπάς και όχι ο Στέφανος, θα τους γνωρίσει τη Μαρίνα... συγγνώμη τη Χάλια ήθελα να πω, να μην εκνευρίσω τη Λένα και έχω προβλήματα.
Και κάπου εκεί ξεπετάγεται ο φίλος του μπαμπάς της, ο οποίος ζαλίζεται από τη συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία τους.
Το βιβλίο είναι χιουμοριστικό, έχει μία ωριμότητα και θέτει σοβαρά θέματα όπως είναι το διαζύγιο, η νέα οικογένεια, η αποδοχή των νέων συντρόφων στη ζωή των γονιών και κατ' επέκταση και στις ζωές των παιδιών.
Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα βιβλία που έχουν γραφτεί με θέμα το διαζύγιο και το πως τα παιδιά γίνονται μπαλάκι στις ορέξεις των γονιών, στις διαμάχες τους και στις αντιπαλότητες που τυχόν υπάρχουν ανάμεσα στο χωρισμένο ζευγάρι. Η συγκεκριμένη ιστορία είναι σημαντικό να διαβαστεί τόσο από τα παιδιά που ζουν μία τέτοια κατάσταση όσο και από τους γονείς, οι οποίοι πρέπει να δουν με ωριμότητα και σοβαρότητα το γεγονός του χωρισμού και του διαζυγίου αλλά και πώς οφείλουν και πρέπει να φερθούν απέναντι στα παιδιά και στον άνθρωπο, με τον οποίο μέχρι πρότινος μοιράζονταν τον χρόνο τους και τη ζωή τους.






Βασιλική Διαμάντη 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου