Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Κριτική Βιβλίου “Μπορείς να αποδράσεις από το εργαστήριο του Δρ. Tom Cat;” του Χρήστου Μαλλιαράκη

Μία παρέα θα βρεθεί στο εργαστήριο του Δρ. Tom Cat. Θα τους δοθεί μία ώρα για να λύσουν τους γρίφους που θα τους δώσει ο ιδιόρρυθμος και περίεργος Δρ. Tom Cat. Θα τα καταφέρουν όμως; Κάθε δωμάτιο και ένας επιστήμονας, όπου θα μάθουμε τα επιτεύγματά τους. Βοηθός τους θα είναι ένα ρομπότ. Οι πέντε φίλοι θα κληθούν να λύσουν τα μυστικά της Πληροφορικής, όπως μεταβλητές, πίνακες, δομή επανάληψης και επιλογής, ακολουθία Fibonacci.
Πρόκειται για ένα graphic novel, το οποίο καταφέρνει να γοητεύσει τους αναγνώστες του. Είναι ο καλύτερος οδηγός για κάθε παιδί που λατρεύει τα μαθηματικά, την πληροφορική και τους αλγόριθμους. Στο τέλος κάθε δωματίου, οι αναγνώστες θα μπορέσουν να λύσουν μόνοι τους τον γρίφο μέσω των QR CODES που τους δίνονται. Επίσης, λίγο πριν το τέλος, μας δίνονται πληροφορίες γύρω από τη ζωή και τα επιτεύγματα των επιστημόνων αυτών αλλά και φωτογραφικό υλικό τους. Τέλος, υπάρχουν οι λύσεις στα αινίγματα, για όσους επιθυμούν τους παραδοσιακούς τρόπους!
Κατά την άποψή μου, είναι το καλύτερο δώρο που θα μπορούσε κάποιος να προσφέρει στους φανατικούς των μαθηματικών και των προγραμματιστών!






Βασιλική Διαμάντη 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου