Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Κριτική Βιβλίου “Βασιλειάδα, η πολιτεία της αγάπης” της Άννας Ιακώβου

Το βιβλίο χωρίζεται σε δύο μέρη. Το πρώτο μέρος είναι η αφήγηση του Χαρίτωνα, ενός παιδιού – ξεναγού της πόλης που δημιούργησε με τόση αγάπη ο Μέγας Βασίλειος. Βοηθοί του και σύμμαχοί του θα είναι οι άρχοντες, η Εκκλησία και οι πολίτες. Όλοι τους θα βοηθήσουν όπου και όσο μπορούν για να πάρει μορφή το όραμα του Άγιου Πατέρα μας, να βρουν στέγη, φαγητό και βοήθεια οι αδύναμοι, οι άποροι, οι άρρωστοι και τα ορφανά. Την ίδια αφήγηση τη συναντάμε και στην αγγλική γλώσσα. Μετά, υπάρχουν οι πληροφορίες κατασκευής. Τέλος, μέσα στο βιβλίο οι μικροί αναγνώστες καλούνται να κόψουν τις φιγούρες, τα κτήρια, την επιγραφή και τους βράχους για να δώσουν μορφή στη δική τους Βασιλειάδα!

Πρόκειται για ένα διαδραστικό βιβλίο, μέσω του οποίου με την αφήγηση τα παιδιά θα γνωρίσουν το πνεύμα συνεργασίας, το μεγαλείο της ψυχής του Μέγα Βασιλείου, την αδερφή του και βοηθό του, Αγία Μακρίνα, τη δοτικότητα και την αγάπη που κυριαρχούσε εκείνη την εποχή. Ενώ μέσω της χειροτεχνίας θα γίνουν “κοινωνοί” της προσπάθειας αυτής και θα μελετήσουν το έργο ενός από τους μεγαλύτερους Αγίους του Ορθόδοξου Χριστιανισμού.
Για ακόμα μία φορά, η συγγραφέας, Άννα Ιακώβου, μας εκπλήσσει χαρίζοντάς μας ένα σπουδαίο βιβλίο, το οποίο μπορεί να σταθεί άνετα και σε μία αίθουσα σχολείου διδάσκοντας τα παιδιά τη συλλογικότητα, την προσπάθεια, τη βοήθεια και την αγάπη! Σίγουρα, δε θα κουραστούν! Αντιθέτως, θα το βρουν δημιουργικό και διασκεδαστικό! Ενώ οι δάσκαλοι και οι γονείς θα το συγκαταλέξουν ως ένα από τα πιο διδακτικά και ουσιαστικά παιδικά βιβλία που έχουν βγει στην αγορά! Πλησιάζουν Χριστούγεννα! Μπείτε σε ένα βιβλιοπωλείο και αγοράστε το με σκοπό να το κάνετε δώρο στα παιδιά σας, στα ανίψια σας, στα βαφτιστήρια σας ή στα παιδιά των φίλων σας!





Βασιλική Διαμάντη 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου