Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

Ποιός σκότωσε την Ιφιγένεια; Ελευθερία Μεταξά

Η Κλαίρη Αυγέρη ζει  στην Αμερική μαζί με τον πατριό της και τον τελευταίο χρόνο προσπαθεί να ξεπεράσει  τον  θάνατο της μητέρας της από καρκίνο. Ο αδερφός της Κωστής, ζει στην Ελλάδα μαζί με τον πατέρα τους, έναν ισχυρό και πάμπλουτο επιχειρηματία, τον Ρένο, και το μόνο που κάνει είναι να σπαταλά αλόγιστα την πατρική περιουσία.
Ένα βράδυ όμως , πετάγεται στον ύπνο της από ένα  τηλεφώνημα που κάποιος άγνωστος της κάνει μια περίεργη ερώτηση : «Ποιος σκότωσε την Ιφιγένεια;»
Η περίεργη αυτή ερώτηση θα στοιχίσει την ζωή του αδερφού της και η Κλαίρη με συμπαραστάτη τον πατριό της θα ταξιδέψει στην Ελλάδα για να ανακαλύψει τον δολοφόνο του αδερφού της και να βρει τι κρύβεται πίσω από αυτό.
Με την βοήθεια ενός φίλου του Κωστή,  τον Φίλιππο προσπαθεί να ανακαλύψει τους δολοφόνους του αδερφού της και βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα αδίστακτο κύκλωμα που στο όνομα της επιστήμης και του γενικού καλού, εμπορεύεται την ελπίδα, και σκορπίζει τον θάνατο σε ανυπεράσπιστους , αδύναμους ανθρώπους.
Ένα ψυχολογικό θρίλερ, που σου κόβει την ανάσα, καθηλωτικό και ανατρεπτικό. Μέσα από την γραφή της κας Μεταξά που ρέει, με έντονες εικόνες και χαρακτήρες που σε παρασύρουν μέσα από τα πάθη τους, τα λάθη τους, τον φόβο, τον θάνατο, την αρρώστια του σώματος και του μυαλού, μας αιχμαλωτίζουν μέσα στην πλοκή της ιστορίας που όσο ξετυλίγεται μας περνάει μηνύματα με κοινωνικές όσο και συναισθηματικές προεκτάσεις.

Ένα βιβλίο που μέχρι να φτάσουμε σε ένα λυτρωτικό τέλος νιώθουμε πόση αξία έχει η αγάπη και η  συγχώρεση……

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου