Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020

Κριτική Βιβλίου “Ο καρυοθραύστης – Ένα μαγικό παραμύθι”

 

Η Κλάρα θα λάβει δώρο από τον νονό της έναν καρυοθραύστη. Ο αδερφός της θα ζηλέψει και θα απαιτήσει να του το δώσει. Όλα είναι συνηθισμένα μέχρι να πέσει η νύχτα. Τότε, όλα αλλάζουν και ένα παραμύθι ξεκινάει.
Αυτά που θα ζήσει η Κλάρα είναι όνειρο ή πραγματικότητα;
Ένα μαγικό ταξίδι ξεκινά στον κόσμο της φαντασίας και των ονειρεμένων διαδρομών.
Ο καρυοθραύστης” είναι ένα από τα πιο πολυδιαβασμένα παραμύθια των Χριστουγέννων. Ταυτόχρονα, είναι και ιδιαιτέρως αγαπημένο στις καρδιές των παιδιών.
Μέσα από ένα τρυφερό παραμύθι, η φαντασία και η πραγματικότητα μπερδεύονται μεταξύ τους δημιουργώντας μια μοναδική ιστορία δια χειρός E.T.A. Hoffman. Πρόκειται για μία διασκευή για παιδιά που θα αγαπήσουν όλοι και θα λατρέψουν οι μικροί μας αναγνώστες, γιατί η μαγεία των Χριστουγέννων δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο του Άγιου Βασίλη.
Η εικονογράφηση λιτή αλλά όμορφη μας μεταφέρει σε κόσμους αλλιώτικους, σε βασιλιάδες ποντικούς, σε στρατούς, σε πρίγκιπες καρυοθραύστες και σε ένα παραμύθι που μυρίζει Χριστούγεννα και μαγεία. Γιατί η μαγεία ανήκει στα Χριστούγεννα!
Αν, λοιπόν, σκέφτεστε να χαρίσετε ένα βιβλίο σε ένα παιδί, ηλικίας 3-6 και όχι μόνο, τότε αναμφισβήτητα “Ο Καρυοθραύστης” είναι το ιδανικό δώρο!
 
 
 
 
 
Βασιλική Διαμάντη 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου