Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020

Κριτική Βιβλίου “Τη νύχτα πριν από τη νύχτα πριν από την Πρωτοχρονιά” της Kes Gray

 

Οι ώρες κυλούν και όλα έχουν μπει στην τελική ευθεία. Ήρθε η ώρα, ο Άι-Βασίλης να μοιράσει τα δώρα σε εκατομμύρια παιδιά στον κόσμο. Μόνο που απομένουν μερικές ακόμα δουλειές για το ταξίδι του με το έλκηθρο και τους αγαπημένους του ταράνδους!
Τα ξωτικά έχουν στρωθεί στη δουλειά για την πιο γλυκιά νύχτα του χρόνου. Ο καθένας έχει διαφορετική αρμοδιότητα για να φέρουν εις πέρας πιο γρήγορα ό,τι τους αναλογεί. Οι τάρανδοι ελέγχονται, το ίδιο και το έλκηθρο. Αλλά ο Άγιος Βασίλης κάτι ξεχνάει.
Τι είναι αυτό που ξεχνάει; Θα καταφέρει να το θυμηθεί πριν φύγει για το μεγάλο του ταξίδι; Θα γίνουν όλες οι δουλειές στην ώρα τους; Θα πάνε όλα καλά;
Η ποιητική ιστορία “Τη νύχτα πριν από τη νύχτα πριν από την Πρωτοχρονιά” προκαλεί χαμόγελα ζωγραφισμένα στα πρόσωπα των παιδιών, αισιοδοξία, χαρά και ευτυχία! Η μαγεία είναι διάχυτη καθ' όλη τη διάρκεια της ανάγνωσης του βιβλίου με μία εικονογράφηση που συγκλονίζει, με την καλή έννοια, τα παιδιά, μικρά και μεγάλα.
Πρόκειται για ένα ακόμα μαγευτικό βιβλίο της δημιουργού Kes Gray και της εικονογράφου Claire Powell, ένα απίστευτο δυναμικό δίδυμο που αποτελούν εγγύηση! Χαρά και γέλιο σκορπίζουν στο διάβα τους δείχνοντάς μας πως όταν υπάρχει έμπνευση, απόλυτη συνεργασία, σεβασμός και εκτίμηση όλα είναι δυνατά!
 
 
 
 
 
Βασιλική Διαμάντη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου