Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

Κριτική Βιβλίου “Κουράγιο” του Αλέξη Κυριτσόπουλου

 

Ένα λιοντάρι του τσίρκου χάνει εντελώς απροσδόκητα το κουράγιο του και αποφασίζει να φύγει μακριά. Η φυγή του τον ωθεί να περιπλανηθεί σε διάφορους τόπους. Από το τσίρκο στην πόλη μέχρι το φυσικό του περιβάλλον.
Θα καταφέρει να βρει το κουράγιο του; Τι θα συμβεί στις περιπλανήσεις του; Πώς θα αντιδράσει σε κάθε απροσδόκητο γεγονός που θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει;
Αυτά και πολλά ακόμα ερωτήματα θα τεθούν κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης.
Ο δημιουργός του βιβλίου, συγγραφέας, ζωγράφος και εικονογράφος μας προσφέρει μία ιδιαίτερη ιστορία με θέμα το χαμένο κουράγιο και κατά πόσο είναι τελικά χαμένο. Προσπαθεί εντέχνως να τονώσει την αυτοπεποίθηση σε όσους αναγνώστες έχουν χάσει τον δρόμο τους προς το κουράγιο και τα καταφέρνει περίτρανα και με έναν μοναδικό τρόπο!
Αυτό διαφαίνεται καθ' όλη την πορεία του λιονταριού μέχρι τον τελικό προορισμό του. Και ναι, κάτι μαγικό θα συμβεί που θα μιλήσει στην καρδιά του και όλα θα πάρουν μια άλλη τροπή στη ζωή του και στη σκέψη του!
Οι εικόνες είναι το σημαντικό στοιχείο που ενδυναμώνει κείμενο και δίνει τη δυνατότητα στους μικρούς μας αναγνώστες να κατανοήσουν όλα όσα κρύβονται εσωτερικά τους και να βρουν αυτά που τους λείπουν για να δουν τη ζωή και τον κόσμο γύρω τους με μία τελείως διαφορετική οπτική ματιά.
Πρόκειται για ένα μοναδικό ταξίδι στον κόσμο του παιδικού βιβλίου και δικαίως μέσα από την αυτογνωσία και την αυτοεκτίμηση ανήκει στα αναγνώσματα που μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά να ενδυναμώσουν και να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι και συνάνθρωποι, στο κομμάτι της ενσυναίσθησης, το οποίο είναι ευδιάκριτο!
 
 
 
 
 
Βασιλική Διαμάντη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου