Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

Κριτική Βιβλίου “Το μυστικό της κολλητής μου” της Μαρίας Ρουσάκη

 

Η Νένη είναι ένα πρόσχαρο, ευγενικό, ευδιάθετο και χαμογελαστό κορίτσι, το ακριβώς αντίθετο από την αδερφή της, δηλαδή. Αλλά όλα αλλάζουν μια μέρα, έτσι ξαφνικά.
Δε θέλει να σηκωθεί από το κρεβάτι, ούτε να πάει στο σχολείο. Και το τελευταίο που θα περίμενε να συμβεί θα ήταν μία σπουδαία εκμυστήρευση ενός καλά κρυμμένου μυστικού από την καλύτερή της φίλη, τη Σωτηρία. Μη αντέχοντας να “σηκώσει” αυτό το μυστικό, αποφασίζει να το καταγράψει στο ημερολόγιό της, το οποίο θα εξαφανιστεί.
Γιατί όλα αλλάζουν μέσα σε λίγα λεπτά; Πού βρίσκεται το ημερολόγιο; Ποιος το έχει τελικά; Τι είναι αυτό που κρύβει επιμελώς η Σωτηρία και γιατί; Τελικά, η Νένη πόσο έμπιστη φίλη θα αποδειχθεί;
“Το μυστικό της κολλητής μου” είναι ένα γλυκό και τρυφερό βιβλίο προεφηβείας με θέματα τη φιλία, την οικογένεια, τη θετική στάση και τις προεκτάσεις της στον χωροχρόνο. Κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης καινούργια στοιχεία αποκαλύπτονται κεντρίζοντας το ενδιαφέρον των αναγνωστών, ενώ η τελευταία αποκάλυψη, δηλαδή το καλά κρυμμένο μυστικό της Σωτηρίας προκαλεί έκπληξη και πολλά συναισθήματα.
Με αυτόν τον τρόπο, η συγγραφέας, Μαρία Ρουσάκη, χαρίζει πολλά συναισθήματα και αφήνει στο τέλος μια γλυκιά επίγευση και στους αναγνώστες προσφέρει μια καλή ευκαιρία να κατανοήσουν περισσότερο κάποια κοινωνικά θέματα, τα οποία θίγονται και άμεσα διακρίνεται η ευαισθησία της σε αυτά, πιθανόν γιατί η ίδια μεγάλωσε με στήριξη, συζήτηση και αγάπη από την οικογένειά της.
Τέλος, η φιλία, τα –καλά ή όχι– κρυμμένα μυστικά, η ανάγκη να μοιραστούμε κάποια πράγματα για εμάς σε ανθρώπους που θεωρούμε σημαντικούς και κατά πόσο κάποιοι θα γίνουν οι αρωγοί γνώσης νέων δεδομένων στον κοινωνικό περίγυρο αποτελούν τα σημαντικότερα μηνύματα που ξετυλίγονται στις σελίδες του πονήματος!
 
 
 
 
 
Βασιλική Διαμάντη 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου