Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

Κριτική Βιβλίου “Τι συμβαίνει με την κυρία Στριμμένου;” της Εύας Κασιάρου

 

Η κυρία Στριμμένου όλη την ώρα φωνάζει και είναι κακοδιάθετη. Δεν έχει όρεξη για συζήτηση με κανέναν. Τα παιδιά στην τάξη την τρέμουν και δε θέλουν να κάνουν μάθημα μαζί της. Οι συνάδερφοί της την αποφεύγουν συστηματικά, όπως και όλοι οι άνθρωποι γύρω της.
Γιατί η κυρία Στριμμένου έχει αυτή τη συμπεριφορά και φωνάζει συνεχώς τα παιδιά; Γιατί δεν επιθυμεί να έχει σχέσεις με τους γύρω της; Μήπως όλα αυτά είναι μία κάλυψη της ίδιας; Θα καταφέρει κάποιος να μαλακώσει την καρδιά της;
Το βιβλίο “Τι συμβαίνει με την κυρία Στριμμένου;” πραγματεύεται πολλά και σημαντικά θέματα, όπως την ενσυναίσθηση, την κατανόηση, τη συγγνώμη, τη συγχώρεση, την καλοσύνη, τον φόβο και τον σεβασμό. Με τρόπο λιτό και κατανοητό η συγγραφέας, Εύα Κασιάρου, προσφέρει στους αναγνώστες της ένα πόνημα ιδιαίτερο και μοναδικό.
Ο λόγος της ρέει αβίαστα και καταφέρνει να κεντρίσει το ενδιαφέρον των αναγνωστών, μικρών και μεγάλων, μέσα από μία ιστορία που έχει ειπωθεί και άλλες φορές αλλά όχι με τόση επιτυχία όπως συμβαίνει στο συγκεκριμένο βιβλίο. Βλέπουμε τα παιδιά να “βάζουν τα γυαλιά” στους μεγάλους διορθώνοντάς τους και επισημαίνοντάς τους τα λάθη τους. Συγκεκριμένα, αυτό συμβαίνει από έναν ιδιαίτερο μαθητή που θα γίνει η αφορμή για να αλλάξουν όλοι τη στάση τους απέναντι στη δασκάλα τους.
Η εικονογράφηση του αναγνώσματος “Τι συμβαίνει με την κυρία Στριμμένου;” είναι συνυφασμένη και άρρηκτα δεμένη με το κείμενο της ιστορίας. Με αυτόν τον τρόπο, ο αναγνώστης θα γνωρίσει αξίες, θα μάθει να μην προσκολλά στο παρελθόν και τη σπουδαιότητα να έχεις φίλους και ανθρώπους στη ζωή σου! Αναμφισβήτητα, το συγκεκριμένο βιβλίο αποτελεί την ιδανική επιλογή για δώρο σε κάποιον που βιώνει bullying εξαιτίας της διαφορετικότητάς του ή ακόμα και σε κάποιον που προσπαθεί να γίνει καλύτερος άνθρωπος!
 
 
 
 
 
Βασιλική Διαμάντη 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου