Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

Κριτική Βιβλίου “Παραμύθια για καληνύχτα”

 

Το βιβλίο “Παραμύθια για καληνύχτα, με πρίγκιπες και πριγκίπισσες, βασιλιάδες και βασίλισσες” αποτελείται από εννέα ιστορίες, οι οποίες είναι:
1. Η πριγκίπισσα και το μπιζέλι
2. Ο πρίγκιπας βάτραχος
3. Τα καινούργια ρούχα του αυτοκράτορα
4. Οι δώδεκα πριγκίπισσες που χόρευαν
5. Η ωραία κοιμωμένη
6. Ο αυτοκράτορας και το αηδόνι
7. Το πουλί της φωτιάς
8. Η βασίλισσα του χιονιού και
9. Το άλογο που πετούσε
Αν όχι όλες, τις περισσότερες ιστορίες όλες τις έχουμε διαβάσει όταν ήμασταν μικροί. Για να πω την αλήθεια, την ιστορία “Οι δώδεκα πριγκίπισσες που χόρευαν” δεν έτυχε ποτέ να τη δω κάπου.
Πρόκειται για μία καλαίσθητη έκδοση, που χάνει βλέποντας τη φωτογραφία του εξωφύλλου. Από κοντά είναι πολύ πιο διαφορετικό και όμορφο! Η έκδοση είναι σκληρόδετη και η εικονογράφηση αποτελείται από μία πλούσια χρωματική παλέτα, η οποία κεντρίζει την ίριδα του ματιού και προσελκύει το παιδικό μάτι, προσκολλώντας το με ενδιαφέρον.
Για τις ιστορίες δε χρειάζεται ιδιαίτερη επεξήγηση, καθώς σίγουρα τις περισσότερες τις γνωρίζουν όλοι. Άλλωστε, πρόκειται για κλασικά παραμύθια με τα οποία μεγάλωσαν γενιές και γενιές. Βέβαια, οι ιστορίες είναι ελαφρώς διασκευασμένες αλλά το περιεχόμενο και η ουσία τους μένει το ίδιο.
Θα σταθώ, κυρίως, στο κομμάτι που είναι άξιο λόγου. Η παρούσα έκδοση είναι ό,τι καλύτερο για το δέσιμο του παιδιού με τους γονείς ή με οποιονδήποτε αφηγηθεί τα παραμύθια. Οι εναλλαγές στη χροιά της φωνής, η εικονογράφηση και η γλυκύτητα που απορρέει κατά την ανάγνωση των παραμυθιών θα συντροφεύσουν τις στιγμές αυτές και θα μείνουν ανεξίτηλα χαραγμένες στο μυαλό και στην ψυχή τόσο του αφηγητή όσο και του ακροατή.
Επιλέξτε το και θα αποζημιωθείτε πνευματικά και συναισθηματικά για αυτή σας την επιλογή! 
 
 
 
 
 
Βασιλική Διαμάντη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου